DeQuervain szindróma

Minden műtét előtt PCR tesztet végzünk!

A betegségnek jó magyar neve nincs, főleg fiatal és középkorú, aktív, nehezebb munkát végző nőkön gyakoribb, de persze férfiakon is előfordul. A hüvelykujj feszítő inak közös ínhüvelyének krónikus gyulladása, hegesedése, szűkülete alakítja ki a betegséget. A heges szűkület miatt az inak mozgása korlátozottá, fájdalmassá válik. Fájdalmas duzzanat jelenik meg, még egy kulcs elfordítása, szorítás közbeni tekerés, például egy üvegpalack kinyitása is panaszokat okoz.

Tünetei: Rendkívül heves, szúró fájdalom a csukló hüvelyk felőli oldalán, a hüvelykujj feszítése, a csukló oldalirányú mozdítása, egy mindennapos kézfogás a fájdalmakat provokálja.

Kezelés: Enyhébb esetekben gyulladáscsökkentő gyógyszerek, fiziotherápia, esetleg szteroid injekció csökkentheti a panaszokat. A betegek általában csak jelentős fájdalom esetén jelentkeznek vizsgálatra, ilyenkor már gyakran krónikus gyulladás, durva hegesedés észlelhető, amin csak műtét segít.

A műtétet egynapos sebészet keretében, helyi érzéstelenítésben végezzük. Műtét után rögzítés nem szükséges, sőt, mint a pattanó ujjnál, korai mozgatást kezdünk. A beteg fájdalmai látványosan és gyorsan mérséklődnek, a funkció helyreállása mellett hamar megszűnnek.

További információk

Orvosaink

A rendelést és a műtéteket Dr. Hábel Tamás kézsebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
szerda 12:00 - 15:00 óráig
Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
E-mail:
On-line foglalás

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás
Megkérjük kedves Pácienseinket, hogy betegbiztonsági okokból szakrendeléseinkre lehetőség szerint
kísérő nélkül
érkezzenek!