Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Falerisztika és egyenruhák a filmművészetben (6 kép)

Filmes baki :)

Ma délutáni filmnézés az 1949-es Díszmagyar című film.

Valamiért következetesen rossz oldalra helyezték a középcsillagot. :)

Sztálin halála - mozifilm 2017

Egy film előzetesét kerestem, s véletlenül erre bukkantam. Az est.hu szerint 2018 áprilisában kezdik vetíteni a Sztálin halála című angol-francia vígjátékot. A kép is onnan van.

Nem ismerem a szovjet egyenruhákat, de érdekelne, hogy a váll-lap alapján milyen egységhez tartozott a képen szereplő személy?

Esetleg valakinek van ilyen váll-lapja, s lefotózná?

Köszönöm!

Drága Elza! - magyar film

Rendezte Füle Zoltán, szakértő, talán sajnos nem volt ...

Régóta vártam már ezt a filmet, most a Neten elérhetővé vált, megnéztem. Nagyon vegyes érzések kavarognak bennem, de azért ürülök, végre készült egy második világháborús magyar vonatkozású film is. (tudom volt az utóbbi néhány évben 1-2 film, de azok más részét dolgozták fel ennek az időszaknak) Ismerjük a jelenlegi helyzetet is, hogy az államilag nem támogatott produkciók, ahol a nemzet filmes macija nem nyitja ki a kasszát, nagyon kevés pénzből tudnak valami maradandót alkotni. Ezek ellenére is úgy gondolom talán több figyelmet lehetett volna fordítani a korhűségre, jó pár zavaró dolog így megelőzhető lett volna. (ruházat, fegyverzet, járművek stb.) Nem részletezem, a film youtube csatornáján páran szépen összeszedték, ahol a film is megtekinthető. 

https://www.youtube.com/watch?v=LeUUnNQHAuI