Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Ifjúsági mozgalmak jelvényei (51 kép)

Retró tanévkezdés

A képen pedagógus, kisdobos és úttörő emlékek láthatók

1975-ös Kisdobos tagsági könyv és 1978-as Úttörő tagsági könyv látható.

Az Arany Katedra Emlékplakett az oktatási miniszter által adományozható egyik szakmai elismerés. Azoknak az óvodai, általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktatási-nevelési intézményekben dolgozó pedagógusoknak adományozható, akik hosszú időn át a gyermekek oktatása-nevelése érdekében kiemelkedő munkát végeznek. Az emlékplakettet évente 100 személy kaphatja.

A Pedagógus Szolgálati Emlékérem  az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható egyik szakmai elismerés. Azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

 Forrás://hu.wikipedia.org/wiki/Arany_Katedra_emlékplakett

              //hu.wikipedia.org/wiki/Pedagógus_Szolgálati_Emlékérem

Eleddig "ismeretlen" KISZ jelvény

Egy Taszáron szolgált hivatásos tiszttől(jó barátom volt kollégám)) kaptam ezt a jelvényt ő azt mondta már tiszt korában kapta a taszári laktanya KISZ szervezetétől mert támogatta őket.Van hozzá adományozó is de azt még meg kell keresni.Azt mondta olyasmi van az adományozón hogy kiváló "KISZ munkáért,, vagy hasonló,megbíztam hogy forgassa fel a lakást a dokumentációért reméljük megtalálja.Sok jelvényt kaptam tőle szóval nem ferdítés.Sorkatonaként szolgált,majd továbbszolgáló lett végül pedig századparancsnokként szerelt le.

Kiváló kisdobos munkáért jelvény

A jelvény érdekessége a karika és a hátulján nyoma sincs tűnek. Lehetséges hogy szalagos változat volt? Azt tudom hogy nem ez az első amit így láttam.Akitől kaptam azt mondta így adták az iskolában,kitűzni nem tudta,biztostűt tett az anyukája a karikára és úgy hordta az iskolai ünnepségeken.