Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Miniatűrök, gomblyuk-jelvények, szalagok és szalagsávok (60 kép)

​Ferenc József-rend nagykeresztje - frakklánc

Kedves Fórumtagok!

Múlt évben került hozzám ez az érdekes frakklánc egyik piacozás közben. A frakklánc a Ferenc József-rend nagykeresztjéhez tartozik. Erre két miniatűrt helyeztek, melyek az elhelyezkedés miatt a Szent István-rend középkeresztje és a Koronás Arany érdemkereszt. Lehet, hogy több darab is volt a láncon, lehet, hogy előrébb került, de így került hozzám. 

Janza Károly tábornok szalagsávjai

Magister által feltöltött Janza Károly tábornok fotójához tartozó szalagsávok, illetve a későbbi adományozási sorokat bemutató szalagsávok, ahol már a Vörös Zászló Érdemrend is szerepel. A sorrend mindhárom esetben más és más, valószínűleg az adományozás függvényében került legyártásra. A harmadik szalagsávsor érdekes, mivel hasonlót még nem láttam. Az egyes „szalagok” szélessége bőven meghaladja az átlagos szalagszélességet, viszont az okát nem tudtam kideríteni. A szalagsávokon néhány „lapocska” fordítva van befűzve, de a kiállítás, a tisztelet és a fellelhető fotók miatti hűség kedvéért ezen nem kívánunk változtatni. A sorok eredetiségéhez kétség nem fér.

A hivatkozott kép elérhetősége:

http://signum-laudis.hu/keptar/kepek/6454-a-voros-zaszlo-erdemrend-1955-os-adomanyozas

Szalagsávok polgári alkalmazása?

Tisztelt tagtársak! Ezek a szalagsávok polgári személytől kerültek hozzám. Az első sort az itt fellelhető anyag alapján, véleményem szerint megfejtettem. Kérdés, mit rejt a második sor? 

Magister szerint, a polgári kitüntetéseknél felesleges dolog a szalagsáv. Lehetséges, hogy ezek sem azok?

Szerintem a sor az alábbiakat tartalmazza :

1. Magyar Szabadságért

2. Kossuth Érdemrend

3-4. Magyar Népköztársasági Érdemrend

5. ?

Jelenkori szalagsávok

Minap kaptam egy marékkal, kiválogattam, készítettem egy összképet. Mivel egyiket sem ismerem, kérem aki tudja, a kommentben írja le. Sok, nemrégiben volt katona van a tagok közül, nem fog ez gondot okozni.

Köszönöm!

Egy érdekes szalagsávsor

Sziasztok!

Piacon vasaroltam ezt a szalagsávsort, teljesen egybetartozó darab, nincs legózva. Nekem furcsán hat az egész, de a ti véleményetekre is kíváncsi lennék.

Én azt gondolom, egy öreg, talán orvosé lehetett, a 30-as évek elején.