Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Hamisítványok, másolatok és fantáziadarabok (97 kép)

"Érdekes" ismétlőpánt

Most találatam ezt a "csodát". Úgy gondoltam hogy ezt Nektek is látni kell. Nem mertem megkérdezni hogy milyen gyártójelzés lehet benne?

A kép a vatera.hu oldalról származik.

Vitézi Jelvény rejtély

A gyűjtők között többnyire elfogadott tény, hogy Vitézi jelvényt csak Jerouschek, a két Bóczán, Gál és Walther Ede gyártott a két háború között. Ez a pallos nélküli jelvény viszont számomra eredetinek tűnik és Morzsányi beütő van a hátulján. Már régóta árulják Albániából irreális áron az egyik aukciós oldalon és mikor egy kicsit jobban utána néztem bebizonyosodott, hogy már magyar árverésen is árultak pallos nélküli Vitézi jelvényt ugyanilyen Morzsányi beütővel. A kérdés az, hogy ugyanazon hamisító forrásából származó darabokról van szó, vagy mégis gyártott Morzsányi is - pallos nélküli - darabokat. Mi a szakértők álláspontja?

A “propelleres”!

Nagy dilemma volt, hirtelen jött lehetőség. 

Gyorsan egyeztettem egy kedves és segítőkész Tagtársal. Neki volt már ilyenje  a gyűjteményében. A fotók alapján véleménye szerint jó darab. 

Köszönöm a segítséget ezúton is Zoli!

Kiváló Dolgozó

Tisztelt Gyűjtőtársak!

Nemrég vettem ezt a kiváló dolgozó kitüntetést, de sose láttam még ilyet, és attól félek, hogy valami összeeszkábált darab. Írjon aki ismeri, valaki, vagy van róla valami információja róla.

Előre is köszönöm!

Tűzkereszt III. osztálya

Csak remélni merem, hogy eredeti és nem másolat. Soha nem volt kezembe még III. osztály de amin nagyon meglepődtem, hogy sokkal vékonyabb vastagságra mint az I. és II. osztály. 

A haza szolgálatáért?

Tisztelt tagtársak!

A közelmúltban került hozzám eme nemes darab, aminek a valódisága felől kétségeim vannak. Eredeti darab-e vagy jól mutató fabrikáció? Várom okfejtéseteket !