Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Évfordulók - események (56 kép)

A Nagy Háború emléke

A Nagy Háború záró szakaszában a Központi Hatalmak sorra fegyverszünetet kértek 1918 őszén. Szeptember 29-én Bulgária, október 30-án Törökország, november 3-án a Monarchia, november 11-én pedig Németország. Ezzel a Nagy Háború aktív szakasza, a négy év szenvedés és pokol a végéhez ért. De mint minden vég, úgy ez is, egyben egy új időszak kezdetét jelentette, mely időszak a vesztesnek hirdetett nemzetek, de különösen Magyarország számára józan ésszel felfoghatatlan megtorlást, pusztítást, a nemzet szétszakítását és az ország feldarabolását hozta. Németország sem járt sokkal jobban, s a győztesnek mondott hatalmak egyáltalán nem bölcs, sőt rövidlátó és fellengzős politikusai biztos kézzel vetették el az újabb, még pusztítóbb világégés magvait, melyek mindössze 21 év múlva be is "értek". 

Ezzel a képpel zárul a Signum Laudis Fórum négy éven át tartó centenáriumi megemlékezéssorozata.

1918. október 31.

Holnap lesz 100 éve annak, hogy "forradalmárok" meggyilkolták gróf Tisza Istvánt. Plakett gyűjteményem egyik darabja.

Az első világháború hősei

A ma megjelent bélyegblokk:

"Tíz, a világháborúban részt vevő hős került a Magyar Posta alkalmi bélyegblokkjának bélyegképeire:

BÁRÓ SZURMAY SÁNDOR GYALOGSÁGI TÁBORNOK – MÁRIA TERÉZIA KATONAI REND LOVAGKERESZTJE DR. ÖRDÖGH LAJOS TARTALÉKOS FŐHADNAGY – III. OSZTÁLYÚ KATONAI ÉRDEMKERESZT BÁRÓPROFFSÁNDOR tartalékos főhadnagy – III. osztályú Katonai Érdemkereszt CUCOR JÁNOS NÉPFELKELŐ – VAS ÉRDEMKERESZT FÁBRY BÉLA TARTALÉKOS HADNAGY – BRONZ VITÉZSÉGI ÉREM KRATOCHWILL KÁROLY EZREDES – MÁRIA TERÉZIA KATONAI REND LOVAGKERESZTJE SCHEIP FRIGYES NÉPFELKELŐ TISZTHELYETTES – ARANY VITÉZSÉGI ÉREM PRIGL TAMÁS ÁRKÁSZ – II. OSZTÁLYÚ EZÜST VITÉZSÉGI ÉREMPERCZEL OLIVÉR SZÁZADOS – III. OSZTÁLYÚ KATONAI ÉRDEMKERESZTKEMÉNY TIBOR FŐHADNAGY – III. OSZTÁLYÚ KATONAI ÉRDEMKERESZT"

Szent István csatahajó

Holnap, pénteken a Magyar Posta kiad egy blokkot a Szent István csatahajó emlékére. A bélyegző lenyomatát megtaláltam. A Budapest V postán lehet elsőnapi bélyegzést beszerezni.

A Signum Laudis Fórum 2019. évi naptárai

Kedves Tagtársak! örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy megindultak a Signum Laudis Fórum 2019. évi falinaptárával kapcsolatos munkálatok, vagyis, terveink szerint 2019-ben is lesz fali- és kártyanaptárunk.

A tűzoltók napja

Május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, s a mai tűzoltók számára is Flórián testesíti meg az önfeláldozást és a bátorságot.