Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Évfordulók - események (75 kép)

Egy évforduló margójára

Az ifjabb korosztályok már észre sem veszik március 21-ét, hála az Égnek, kikopott a köztudatból. A múlt rendszerben a három tavaszi ünnep középsője volt, a Forradalmi Ifjúsági Napok keretében egyik kulcsponti esemény. Itt egy kicsit sajátos szempontból emlékezem meg erről.

100 éves az egységes Rendőrség

A mai napon, 2019.10.01.-n 100 éves a szervezetileg egységesen létrehozott Rendőrség. Ezen alkalomból az 1886-os Rendőségi Közlönyben lévő címert raktam ki címképnek.

Három alkalommal államosították a Rendőrséget 1919-ben:

- A Belügyi Népbiztos 1. B. N. sz. rendelete, a Vörös Őrség felállításáról, 1919.03.26.-n

- A Magyar Népköztársaság Kormányának 4. számú rendelete, az Államrendőrség felállítása. 1919.08.03.-n

- A magyar kormánynak 5,047/1919. M. E. számú rendelete, a Rendőrség államosítása. 1919.10.01.-n

A későbbiek során teljesen legitim államosításként az 5047/1919. ME. rendeletet tekintjük, mely az első Rendőrségi törvényként értelmezhető. A Budapesti Államrendőrség, a Határrendőség és a többi Rendőri szerv összevonása hozza létre a Magyar Állami Rendőrséget.

Rendőrség Napja - április 24-e

Megvallom, azért jutott eszembe, hogy megnézzem volt e az SL Fórumon az "Évfordulók - események" témakörben a Rendőrség Napja megemlítve, mivel ma van :)))) és 2019-ben 100 éves az egységes Rendőrség. Talán egy régi restanciámat pótolnám ezzel.

Köszöntök tehát minden hivatásos, riaszos, közalkalmazott és közfoglalkoztatott Hölgyet és Urat, akik a Rendőrségen dolgoznak.

Egyetlen dolgot kívánok mindenkinek, hogy egészsége legyen, a többi nem számít.

A címfotó pedig egy különleges Sárkányölő Szent Györgyöt és a legyőzött sárkányt ábrázoló 3 dimenziós üvegkerámia plakett.

Sárkányölő Szent György a Rendőrök védőszentje.

Naptár

Kedves Tagtársak!

Lassan a negyedik oldalra lapozhatunk az idei Signum Laudis Fórum naptárunkban. Minden nap ott van előttünk, minden nap felvidítja a napunkat. Csodálatos, mondhatni mestermunka.

Én személy szerint nagyon csalódott vagyok. Hetek óta a közlemények rovatban figyelemfelkeltően ott van a "tervezete" a 2020-as és a 2021-es évek naptárainak és SZINTE 0 (ZÉRÓ) aktivitást látok a témában.Nem szeretnék senkit sem leszúrni emiatt de egy picit mindenki forduljon magába, tegye mérlegre, hogy ez a fórum mit adott neki és ő maga mit tett érte. 

Nagyon szépen kérek mindenkit, fogjunk össze, én még sok-sok ilyen gyönyörű naptárat szeretnék a falamon látni az elkövetkező években.

Tudom azt, hogy sokunknál van olyan anyag ami beleillik mindkét témába.

Tudom azt, hogy sokatoknak igen jó a fotózási képessége!

Használjuk ezt ki, higgyétek el megéri.