Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Rendfokozatjelzés (26 kép)

Rendőr törzsőrmester váll-lap 1951M

A Rendőrség részére 1951-ben kiadott Ideiglenes Egyenruházati és Felszerelési Szabályzatban két féle rendfokozati típus jelenik meg. Az 5 szögletű és a kerekített (hagyományos). Ez egy törzsőrmester váll-lap, nem hordott, szép állapotú.

Rendőr alhadnagy váll-lap 1951M

A Rendőrség részére 1951-ben kiadott Ideiglenes Egyenruházati és Felszerelési Szabályzatban két féle rendfokozati típus jelenik meg. Az 5 szögletű és a kerekített (hagyományos). Ez egy alhadnagyi váll-lap, nem hordott, szép állapotú.

Rendőr őrnagy posztó rendfokozat 1945 vagy 1947?

A kérdőjelet azért tettem a végére, mert anomáliát tapasztaltam. Az 1947-es R9-es szabályzat szerint néz ki így az őrnagyi rendfokozat ami a képen szerepel. Az 1945-ös szabályzat még teljesen más formátumút jelöl: http://signum-laudis.hu/forum/temak/33-magyar-alla...

A kétségem a koronás címer miatt is van. Azaz 1945-ben nem ilyen formátumú az őrnagyi rendfokozat és a kék zsinórzat is csak 1947-ben jelenik meg hivatalosan, leírás szerint. A koronás gomb maximum 1946-1947-ben ténylegesen lecserélődik. Viszont az ilyen őrnagyi rendfokozat csak 1947-ben jelenik meg a szabályzatban. Van egy ugyanilyen alezredesem is.

Rendőr tiszti váll-lap 1951M

Az 1951-ben kiadott "Ideiglenes egyenruházati és felszerelési szabályzat a rendőrség részére" taglalja részletesen a rendfokozatokat is. Részletes képekkel tudok egy "szűz" darabot bemutatni.

Vasutas váll-lapok

Az érdeklődőknek itt van pár vasutas váll-lap. Sajnos nagyon nehéz kigyűjteni őket, főleg a különböző színű darabokat.

1.: IV. osztályú munkás vagy kezelő. (forgalmi és kereskedelmi szakszolgálat)

2.: Intéző (távközlő és biztosításberendezési szakszolg.)

3.: Felügyelő (vontatási és műhely szakszolg.)

4.: Szaktechnikus főintéző (forgalmi és kereskedelmi szakszolg.)