Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Kitüntetés- és jelvényviselési fényképek (142 kép)

Kiváló Határőr jelvény rendőr által viselve

Kiváló Határőr jelvényt viseli Fodor Károly rendőr százados. A Fegyveres Erők Napján kapta 1964-ben a Rendőrség és a BM Határőrség kiváló együttműködése példájaként. A kép a Magyar Rendőr 1965.01.28.-i 5. számában jelent meg.

Gallérhajtóka szín

Sziasztok!

Milyen színű lehet a gallérhajtókája? Légvédelmi tüzér elvileg lehetne fehér-piros, de itt? Fekete-pirosnak tűnik, de az meg nem lehet, ugye. Vagy csak a fotó torzít? A jelvény alatt talán zöld posztó van.

Bolgár tiszt több MÉR-rel

Egy nagyon érdekes festmény a második világháborúból az ismert külföldi aukciós oldalról. Érdekessége, hogy a bolgár tiszt a bolgár kitüntetései (IV. és V. osztályú "Érdemrend Katonai Érdemekért" IV. osztályú Szent Sándor rend és bolgár pilóta vagy megfigyelőjelvény) mellett magyar arany sas pilótajelvényt és a nyakában két Magyar Érdemrend középkeresztet is visel. A festő neve talán "v(itéz) Galánthay." Vajon ki lehetett?

Fényképalbum - fehér holló kategória

Kedves Tagtársak,

Az egyik ír ismerősöm keresett meg pár hónapja, hogy belefutott Észak-Írországban egy fényképalbumba. Írta, hogy valami érdekes egyenruhás emberek vannak benne, talán magyarok.

Mikor átküldte az első fotót, a torkomba dobogott a szívem. Gyorsan lecsaptam rá. 

Megkerestem a Hadtörténeti Múzeum fotó tárát, köszönet a segítségért Markgraf tagtársnak, kiderült, hogy a fényképalbum tartalma náluk sincs meg. 

Pedig egy nagyon fontos eseményre készült....