Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Külföldi témájú fényképek (10 kép)

Német "Flammenwerfer Truppen" katonája - 1918

Német "Flammenwerfer Truppen" // lángszórós csapat katonája a Nagy Háború idején egy műtermi fotón.

A lángszórós ezred 1916. áprilisában alakult a III. és IV. Gárda első / úttörő / zászlóaljaként.

Ennek a speciális egységnek a tagjai felismerhetők a Totenkopf // halálfejes jelzésről, amelyet 1916. július végén vezettek be a képen a zubbony mandzsettán látható.

/ A fotózás során ügyeltek arra, hogy a kabát félrehúzásával jól látható legyen a jelzés. /

A jelvényt kizárólag ezek a 'Flammenwerfer Truppen' // lángszórós csapatok viselték. Valójában lángszórót használó úttörők voltak, mivel a német hadsereg volt az első, aki bevezette az új fegyvert a harcokban.

Az ebben az elit ezredben szolgálatot tevő emberek közül sokan tűzoltók voltak, vagy más katonákból vállogatották őket, akik lángszóróval már kísérleteztek.

Ezeket az úttörőket szintén kiképezték a stromtrooper // roham-csapat taktikára, mert az első támadási hullámban együtt haladtak előre a gyalogsággal az ellenség erős pontjainak közvetlen támadására.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/paranoid_womb/8656588109/in/photostream/

Német laktanya

Erről a fotóról szeretnék többet megtudni, természetesen eredeti.

Hol készülhetett, stb...

Köszönöm szépen!

Fotók a Spanyol polgárháborúból

Érdekes fotók, magyarországi előkerülés a forrás ismeretlen talán olyan készíttethette a nagyításokat aki részt vett a polgárháborúban és ott harcolt. Az egyik fotón Zalka Máté (Lukács tábornok) látható. A fotók többségének a hátulján rövid leírás. A főképen "nemzetközi brigádok a Francia határon,,.

Német katonai temető, Tunisz

Véletlenül botlottam bele egy amerikai oldalon a fenti képbe. Lehet, a kor ismerőseinek semmi különös, nekem viszont újdonság, érdekes.

A kép 1943 júniusában készült.

Csehszlovák "haditengerész"

A szocializmus alatt a csehszlovák határőrség dunai különítménye valamilyen oknál fogva tengerész egyenruhát viselt, de a sapka, a matrózgallér zöld volt, a matróztrikó pedig zöld-fehér csíkos.

Milyen jelvényt viselhet?

Szlovák főhadnagy

Egy ritkának mondható felvétel: a Tiso-féle szlovák állam hadseregének főhadnagya látható rajta. Egy csoportképből van kivágva, hozzászólásba majd felrakom az egészet. A kitüntetéseit tudja valaki azonosítani?