Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1990-től (63 kép)

Jelvénytervezet

A képen látható jelvények bemutató (tervezet) darabok, az altiszti állomány végzettségét jelölik. A jobboldali alsó jelvény az Altiszti Akadémiát végzett altisztek, a bal oldali a zászlósi tanfolyamot végzett zászlósok végzettségét jelöli. A felső jelvényt az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamot végzettek lesznek jogosultak viselni. A rendszeresítésre és gyártásra kerülő jelvények, anyagban és formában, várhatóan, a jelenleg rendszerben lévő végzettség jelvényekhez fognak illeszkedni.

Az APEH Bűnügyi Igazgatósága adónyomozói szolgálati jelvény

Az APEH Bűnügyi Igazgatósága adónyomozói szolgálati jelvénye 1999. és 2003. január 01. között volt használatban. A rendőrségivel megegyező méretű, kihajtható bőrtokban volt elhelyezve, a kártya méretű plasztik szolgálati igazolvánnyal együtt. Az alsó szélén látható négyjegyű szám az egyedi azonosító jel. Ez a példány úgynevezett ajándék pld., jutalmak, kinevezések mellé adták.  A második képen a hátlap.

Jogász/ügyvéd/igazságügyi tenisz jelvény

20mm-es gomblyukjelvény, jelzetlen. A labda zománcozott.

A keletkezési ideje ismeretlen, de a paragrafus-jel miatt '45 utáninak, a zománc megléte és a rögzítés módja okán viszont nem sokkal későbbinek gondolom. Talán valami jogász teniszverseny emlékjelvénye, vagy ilyen jellegű sportegyesület tagsági jelvénye lehet.

Tud valaki többet róla?

Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola jelvényei

Az Adyligeti Rendészeti Szakközépsikola 2000-ben kezdte meg a határőr tiszthelyettes hallgatók képzését. Dr. Beregnyei József hőr. ezredes (2007-ben ny.á. ddtbk) alapította a kíváló és élenjáró hallgatói jelvényeket. Ezeket 2000 - 2003 között adományozta, mint iskolaparancsnok. Ezt követően a BM letiltotta, mondván egységes jelvényrendszert vezetnek be az iskolákon. Ez nem valósult meg.