Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Múzeumok, kiállítások, előadások, cikkek (43 kép)

Militária Börze - Ciney, Belgium

Régóta terveztem, hogy egyszer elmegyek ide és most sikerült. Európa legnagyobb börzéje, 900 eladó kb 15 ezer gyűjtő.

Nekem leesett az állam, ekkora rendezvényt én még éltemben nem láttam.

Enyingi magánmúzeum

Szeretném megosztani veletek egy múzeumi látogatásomat. Enyingen egy nagyszerű magánkiállitás nyilt. Létrehozója Farkas Gábor. Gábor is gyűjtő és "hivatásos detektoros" (Szent István Múzeummal van szerződésben). A kiállitás maga nagyon magasszintű. A tárlók, a megvilágitás, az elrendezés igazán profi munka. Fegyverek ,kitüntetések, személyes dolgok, papír anyagok arzenálja. Ajánlom mindenkinek.

Előzetes bejelentés alapján látogatható.

Elérhetőség: Farkas Gábor 30/4704404

Nagyatád - Hadipark

Augusztus 5-én meglátogattuk a Hadiparkot Nagyatádon, a Széchenyi tér 7-ben. Mindenkinek ajánlom a múzeumot és a Hadiparkot, ahol magyar és nemzetközi egyenruha gyűjteményt, kitüntetéseket és jelvényeket láttunk az 1. világháborútól napjainkig, valamint német veteránok adományait (többek közt egy tengeralattjárós altiszt zubbonyát).

Néhány kép ízelítőül:

Falerisztika a modern festészetben

A napokban akadt a kezembe a "Gyulai iskola 1969-2019" című szépművészeti album, melyből kifotóztam néhány - a fórum témájába illő - festményt.

A címképen szereplő mű címe: Marosvári György - Családi történet (akvarell-1984)

Az érem két oldala - kiállítás

Egy nagyon érdekes kiállítás látható augusztus 28-ig a BÁV aukciósházban. 

Többek között az 1. Páncélos Hadosztály 1943. Telén jelvényének, a Szent László hadosztálynak, a Lajtabánsági éremnek is megtekinthető a verőtöve! 

Rendőrség Tudományos Tanácsa pályázat oklevél

"A Rendőrség Tudományos Tanácsa 2020-ben közreadott pályázata közös gondolkodásra hívja a rendészet művelőit, a rendvédelmi szervek valamennyi jelenlegi és egykori munkatársát, a rendészettudomány kutatóit, mindazokat a szakembereket, akik tudásukat egy biztonságosabb társadalom szolgálatába kívánják állítani." A pályázati anyag itt található:

http://www.bm-tt.hu/rtt/assets/letolt/pfelh2020.pd...

Én a Magyar Rendőrség történetének, egyes korszakainak bemutatása témakörben írtam tanulmányt "Három a magyar igazság, a Rendőrség államosítása 1919-ben" címmel.

2020 Dunaharaszti kiállitás

Sziasztok kedves tagtársak!

Szomorú nap ez a mai, hiszen ma tudtuk meg, hogy a 2020-as Dunaharaszti kiállitást a nyitás napján, november 10-én be kell zárnunk. Sajnálatosan a vírus annyira elszabadult az országban, hogy minden szabadidős rendezvényt eltöröltek.

Szerintem az idei kiállitáson is remek darabok kerültek/kerülnek kiállitásra és egy élmény volt számomra a berendezkedés. Itt kommentbe csatolni is fogom az általam készített képeket a berendezés utánról.

Remélem jövőre is lesz szerencsém részt venni ezen a kiállitáson és talán addigra már nem szól közbe a vírus és lesz erre vakcina.

Örültem, hogy találkozhattam néhány tagtárssal is, Zoli100-zal és DKHE822-vel.