Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Papír alapú dokumentumok 1945 előtt (157 kép)

Ezredesi "nyíltparancs" (ezredesi kinevezés)

Szép állapotú dokumentum, az eredeti szárazbélyegzős, 1920-as évben keltezett kinevezés másolata. Sajnos nem vagyok tájékozott, hogy az eredeti okmány hitelesített másolatát miként s miért adták ki újra 1938-ban. Előre is megköszönnék minden információt.

Takarékkönyv-1936. február 14-től

Említettem nektek kedves Tagtársak, szerteágazó a család, akik életem során hosszabb, rövideibb ideig érintették életem útját. Kisértek, elhagytak, voltak, elmentek. Emlékük, és dokumentumaik egy része megtalált engem....hát íme, néhány!

Így rendre mutatok majd egy egy képet, mesével. Aztán egyszer majd mutatok egy rajzot is, melyet azért készítek, akit érdekelne találja meg az utat, miként is kapcsolódtak ők énhozzám?

Bednár Ilona< nem egészen 100 éves> takarékkönyve:

Segédlevél és ellenőrző könyvecske 1938/1939

Kosahuba Anna Mária Hódmezővásárhelyen született. Szorgalmasan haladt a lehetőségek és érdeklődési körének megfelelő pályán, szülei és testvérei támogatásával.

Elsőként egy olyan szakmát választott, mely révén a megélhetését biztosítani tudta.

könyvecske 1915. ből

KedvesTagtársak! Rendezem a családunktól ránk maradt könyvtárat. Előkerültek 100 évvel ezelőttiek is, többféle művek is, korszakok jellegzetességei.Már maga ez is történelem!

Ma igazi érdekességet mutatnék meg neketek. A Háborús Nagyhatalmak sorozat negyedik füzelét. Varga Jenő írta és állította össze. Készítettem több felvételt, melyeken látni egy letünt kor emlékeit. Ha alaposan szemléljük és értjük a tartalmát, különös következtetésekekre juthatunk!

Olvasásra fel!

Kardok utólagos igazolása

Hozzám került egy igazolvány, mely a korábban kiérdemelt kitüntetések utólagos, kardokkal történő ékesítését engedélyezi.

Az eddig nálam lévő hasonló igazolványokkal ellentétben ez magyar nyelvű és rögtön három kitüntetésre is vonatkozik.

És miután rákerestem a névre, rögtön kaptam egy találatot is! :)

(ezt majd hozzászólásban teszem fel)

Inokai (Írján) Géza Érettségi bizonyítvány

Én is csatlakozom a reáliskolai érettségi bizonyítványos fotómegosztáshoz. A papír érdekessége, hogy itt még Írján Géza a dédapám neve, ugyanis a Ludovika Akadémián a diploma előtt magyarosítania kellett a nevét, és ekkor lett Inokai Géza. Egészen belevalónak tartom és nagyon jó bizonyítványa van mai viszonylatban. Tudnátok adni infót a reáliskolákról, nekem ugyanis kevés infóm van erről.