Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Arany -, Ezüst- és Vas Érdemkeresztek (33 kép)

Párban szép az élet

Régóta vágyott darabra sikerült szert tennem. Akiket vonz a Monarchia, tudják értékelni ezt a ritka, egyben különleges darabot. A "Rothe féle" Koronás Arany Érdemkereszt már régebb óta megvolt, így az ezüst nagyon hiányzott. Szerencsém volt, "szembe jött" velem, így nem engedhettem el.

Koronás Arany Érdemkereszt

Van olyan darab, mely csak egyszer jön el a gyűjtő életében. Jó esetben több is, csak nem mind elérhető. Szerencsére ez elérhető volt. Hozzászólásban még töltök fel képet. Plusz egyet, amit szintén kínáltak és biztos, hogy többé nem lesz rá alkalmam, de kevés voltam hozzá.

Vas Érdemkeresztek

Ez az egyszerű kitüntetés is tud sokszínű lenni, pl. tokjai által. Az egyszerű kartondobozka mellett itt is megtalálhatók az igényesebb tokok, mint ezüst vagy arany társainál. A kor kereskedői felkészültek a vevői igényekre, miszerint akinek van rá pénze, kapj meg amit kér.

E postban összegyűjthetjük a tokokat és minden mást e szerény keresztről. Jöhetnek bátran a feltöltések! :)

Ezüst Érdemkereszt

Üdvözlök Mindenkit! Köszönöm, hogy itt lehetek közöttetek. Egyik kedvenc időszakom, kedves kitüntetéseit töltöm most fel, igazából az ezüst „színe” miatt érdekes. Nem is a kontraszt látványa a fontos, hanem az ezüst túlsúlyos elszíneződése. Ezüst kitüntetéseknél ilyen mértékűvel és egyenletességgel nem találkoztam, persze a numizmatika területét ismerve tudom, hogy vannak csodaszerek a megfelelő szín beállítására, sajnos a fénykép nem adja vissza azt fekete, sötét tónust, amilyen élőben a darab.