Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jutalomtárgyak, emléktárgyak és dísztárgyak (57 kép)

Repülőgép modellek 1950-60-ból

Csibu Tagtársunk készített egy érdekes tablót a Találkozóra! Eszembe jutott, volt Esztergomban egy "Repülőgép gyár", ahol vitorlázó repülőgépeket terveztek, gyártottak, reptettek. Rubik Ernő elképzelései, valamint munkatársai közreműködésével. Szeretném bemutatni azt a két fából készült modellt, amelyeket akkoriban reprezentációs tárgyként készítettek, örököltem őket, már nagyon régen. ... Imre bácsitól. A képeken nem látható "farokszárny" letörött, meg is van valahol...  . 

Bolyai János Honvéd Műszaki Akadémia gyűrűje

Egy új szerzeményem, a Bolyai János Honvéd Műszaki Akadémia gyűrűje, amely 1931-től működött a Budapest II., Hidegkúti (1946–91 között: Vörös Hadsereg útja) út 28. sz. alatt. 1939-ig Ludovika II. Tanulmányi Főcsoport néven, a Trianon által nem engedélyezett fegyvernemek – repülő, páncélosok –, valamint egyéb csapattisztek kiképzését biztosította. Épületében kapott helyet az 1941/42-es tanévben a Magyar Kir. Hadapródiskola is. (Forrás: Arcanum)

"Hazánk Légterét Védjük"

A napokban került hozzám ez a plakett. Véleményem szerint a Magyar Honvédség 11. Duna Vegyes Légvédelmi Rakétaezred valamilyen alkalomra készített emléktárgya lehet.

Ha tudtok valami közelebbit, kérlek osszátok meg. Köszönöm. 

Ezüst KKSZ Emlékérem

Sziasztok!

Szeretném bemutatni akkor az első nem Haborús vagy háború előtti darabjaim egyikét. A nagyapám ifj. Inokai Géza KKSZ-es emlékérmét, sajnos az adományozót nem kaptam meg hozzá a nagyitól, de az érmek jelentős részéhez van adományozó okirat. Írdatlan méretű, az átmérője kb 15 centi és jó súlyba is van. Fémjelzett ezüst valahol kb 1 óránál vannak a fémjelek benne. 87,5 grammos tömegével igen tekintélyes elismerésnek lehet nevezni. 

Miniatűr díszszablya

Nyugállományba helyezés alkalmával a Honvédelmi miniszter által ajándékozott miniatűr díszszablya (Hadik szablya). Doboz mérete 35 x 14 cm. A Hadtörténeti Múzeum által kiállított certifikáttal. 2003..