Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Karszalagok (19 kép)

Önkéntes Rendőr karszalagok

Ugyanazt funkcionálja mindegyik darab, de mégsem. Gyűjtői szempontból más és más darabokat sikerült összegyűjtenem alapanyag, festés és más szempontok alapján.

Rendőr karszalagok 1945

Sajnos közel sem teljes ezen anyagom melyet itt lehet megtalálni (szabályzat szinten) a fórumon belül: http://signum-laudis.hu/forum/temak/33-magyar-alla... 5.számú melléklet (legvége)

A belügyminiszter 270.455/1945. IV.—12. B. M. számú rendelete A magyar államrendőrség egyenruházati és felszerelési szabályzata rendszeresíti a rendfokozati karszalagokat. Nagyon érdekes jogilag a következő helyzet. Sokan 1946-ra teszik a karszalag és a szabályzat teljes egészének hatályba lépését. De nem. A jogszabály az 1946.01.25.-i Rendőrségi közlönyben jelenik meg, de aki tudja mit jelen a jogban a hatályba lépés, felfigyel egy mondatra: " E rendeletem azonnal hatályba lép" BP. 1945.12.29.

A rendelet már aláírása napjától hatályos!!!

Rendőri karszalagnak mondott valami

Tisztelettel kérem véleményeteket és szaktudásotokat, hogy mi lehet ez? Az aukciós oldalon az eladó szerint II. vh utáni rendőri karszalag. Nos 1944. június 21-től a rendőrök katonai rendfokozatokat hordtak egészen 1946-ig a BM rendeletig. Szinte kizárólag ha mást nem is, "Rendőrség полиция" feliratú, fekete festékkel festett karszalagot hordtak. A két felirat mindig két sorban volt, felül a Rendőrség felirat.

Karszalagok

Egy kicsit pakolásztam a dolgaim között és ráakadtam jópár karszalagra, ezen a kettőn megakadt a szemem.