Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Évfordulók - események (105 kép)

Boldog Karácsonyt!

Üdvözlök minden kedves tagot!

Szeretnék ezzel a kis képpel Boldog Karácsonyt és boldog, szerencsében, egészségben és gyűjtői sikerekben gazdag újévet kívánni nektek!

A Signum Laudis Fórum Karácsonyára - 2021.

Szeretettel készítettem ezt a kompozíciót a Signum Laudis Fórum Tagjainak!

Karácsony ünnepére gyermekkorunk óta, minden évben készülünk. Nincs ez másképpen az SL Fórum tagjai körében sem. Az alapításnak, immár a 8.-at  december 1-én ünnepeltük! Meglepetésként az évfordulót követően tájékoztatott bennünket az új szerkesztőség arról, hogy idén ismét készül a már hagyománnyá vált SLF falinaptár és kártyanaptár. Magam hat db-ot rendeltem, további ajándékozásra gondolva. Amikor személyesen átvettem őket, arra gondoltam, készítek egy érdekes kompozíciót a karácsonyi előkészöletek forgatagában! Ílyenformán néhány ünnepi dísz is látható az képen. A kompozíció része, édesapám "Signumja" és kardbojtja, továbbá a mi fórumunk jelvénye a "kicsinyével" (in memoriam HS) apám részére. 

Itt az oldalon a tagtársak többsége hozzászólásban, vagy egyénileg feltöltött kompozíciókkal, gyüjtemény kincseik bemutatásával kívánnak szép, kellemes, egészséggel teli ünnepet mindannyiunknak! Ebben a szellemben fogadjátok szeretettel ezt a feltöltést.

Sajtótöredékek, 1956. október 23-november 4.

65. év telt el, mégis van emlékem az 1956. októberi eseményekről! A főúton laktunk, apám nem engedett ki az utcára, öcsémmel leselkedtünk az ódon fakapu résein. "Rákosit a Dunába, Gerő Ernőt utána" skandálta a házunk előtt masírozó embersereg. A mondókából számomra a "DUNAba" szó volt értelmes, 9 éves voltam. Apám eközben levitette az ágyakat a pincébe, amit ugyanügy nem értettem, mert árvíz esetén ott csónakázni lehetett teknőben, na de ágyakban? Most pedig nem volt árvíz! Akkor most mi lesz, kérdeztem volna, ha mertem volna.

A kompozíción látható könyvből teszek fel töredéknyi újságokban megjelent híreket hozzászólásban.

Megemlékezés Kispesten: Wekerle Sándor (1848.XI.14.-1921.VIII.26,)

A XXX. Wekerle Napok keretében Kispest Önkormányzata képviseletében Gajda Péter Polgármester és a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány nevében Buza Ernő az Alapítvány kuratóriumi elnöke, Somlói Judit és Nagy Tamás helytörténész, megkoszorúzták a 100 éve, 1921. VIII. 26.-n elhunyt Wekerle Sándor, Kispest Díszpolgárának a Kós Károly téren (Wekerle városrész) felállított mellszobrát! (Kispest, XXVII. 7.szám 2021.szeptember)

Wekerle Sándor volt az első polgári származású magyar miniszterelnök. Háromszor is betöltötte a miniszterelnöki megbízatást. (1892-1895.; 1906-1910.; 1917-1918.)

(Családommal Kispesten lakom, gondoltam, megosztom a S.L.Fórum Tagjaival az újságban megjelent megemlékezést.)

http://signum-laudis.hu/keptar/kepek/4279-dr-weker...

A Bethlen-kormány (1921.04.14.-1931.08.24.) centenáriuma

A Bethlen-kormány megalakulásának 100.évfordulója (1921.04.14.) alkalmából a konferenciát tartottak az Országház Főrendi üléstermében, 2021.09.28-án, (a covid virus veszélyhelyzet miatt megkésve). A program 10.00  óra és 15.05 óra között, 10 előadást hallgathattunk a Veritas és az Országgyűlés Hivatalának társszervezésében.

Bethlen István gróf 1874-ben Erdélyben született. A XX. századi magyar politikai gondolkodás egyik utolsó nagy alakja volt. Életéről és pályájáról sokat és sokan közöltek írásokat. Különleges életpályájában  fellelhető az 1900-1945 közötti időszak szinte minden politikai, gazdasági, és társadalmi eleme. Az előadásokról  jegyzeteket készítettem, melyeket hozzászólásban szeretnék pár sorban ismertetni a kedves tagársakkal!

Mosolygás-2021. Húsvétra

Korábbi húsvéti üdvözlőlapokat piros tojás helyett, játékként teszek fel, most nektek! Örvendezzünk, keressük meg, egy a képekre tett "üres" Puzzle játékból a helyreillő darabot! Aki megtalálja, írja meg nekünk az összetartozó betűket és számokat!  2021. Húsvét-hétfői ajándékként mosolyt csaltok valamennyi Tagtárs arcára!