Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Lábbeli és felszerelés (10 kép)

Rendőr járőrtáska

Kedves Tagtársak,

Ez a táska most került hozzám, mint Kádár kori rendőr járőrtáska. Furcsállom, hogy nincs benne semmi jelzés. Sem átvevői, sem gyártói. Valaki tudja esetleg, miféle táska lehet ez?

Hálás köszönet.

Korai úttörő öv

  Szeretném gyűjteményemből megmutatni  az úttörőmozgalom korai szakaszából való övet.

A csat alumíniumból készült. Az öv gurtni szerű anyagból készült.

Fekete rendőr szolgálati derékszíj - 1965M

"MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK 0015. számú UTASÍTÁSA

Budapest, 1965. évi október hó 28-án

Az öltözködéskorszerűsítés keretében a Rendőrség egyenruhás és vegyes-ruhás személyi állománya részére fekete, a budapesti forgalomirányító és közlekedést ellenőrző állomány részére pedig fehér színű vállszíjas derékszíját, pisztolytáskát rendszeresítek."

Egészen 1990-ig volt rendszerben. Alapvetően csak a címerrész változott a csaton, a Magyar Köztársaság címerének babér és tölgyfalombbal szegélyezett változata.

Rendőrségi fekete női táska 1975M

Az új női rendőregyenruha 1975-ben kerül bevezetésre. Színében, kialakításában, megjelenésében már egyáltalán nem hasonlít az 1957-ben rendszeresített egyenruhához. Egy szép állapotban megmaradt táskát mutatok be. Sajnos szakirodalommal nem rendelkezem e tekintetben, de lesz benne meglepetés is!

Rendőrségi fekete női csizma 1975M

Az új női rendőregyenruha 1975-ben kerül bevezetésre. Színében, kialakításában, megjelenésében már egyáltalán nem hasonlít az 1957-ben rendszeresített egyenruhához. Egy szép állapotban megmaradt csizmát mutatok be. Sajnos szakirodalommal nem rendelkezem e tekintetben.

Tábornoki cipő

Az egyenruházat része a cipő, mégis keveset tudunk és beszélünk róla. Információim szerint 1965M de ezeket pontosan mikor gyárthatták nem tudom. Ráadásul az egyik 41-es a másik 42-es méret és a talpuk is eltérő. Pedig egy helyről jöttek, rendőrtábornoké volt. További képek és műszaki leírás is lesz feltéve.