Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Vegyes külföldi kitüntetések (77 kép)

II. Erzsébet angol királynő platina jubileumának érme

II. Erzsébet angol királynő platina jubileumának (70 év) emlékére új kitüntetést adományoznak a brit fegyveres erők állományában lévő tagjainak, valamint a György- és Viktória-kereszt kitüntetettjei számára, célja, hogy a Korona megköszönje a kitüntetettek közszolgálatát. (The Queen's Platinum Jubilee Medal 1952-2022) 

A királynő 2022. február 6-án ünnepelte uralkodásának 70. évfordulóját, ami az első alkalom, hogy egy brit uralkodó elérte ezt a mérföldkövet.

A Banner der Arbeit kitüntetés 3. fokozata - NDK - magyar kitüntetett

Egy kedves tagtársunk által jutottam hozzá az alábbi darabhoz adományozójával és viselési engedélyével együtt.

A "Banner der Arbeit" kitüntetést 1954. augusztus 4-én hozták létre. 1974. augusztus 8. óta a rendet 3 osztályra osztották: Stufe I , Stufe II és Stufe III. Az I. osztály volt a legmagasabb kitüntetés; minden 1974 előtt adományozott rend az I. osztályba tartozik. A rendet az Államtanács elnöke az NDK megerősítésében elért hosszú távú és kiemelkedő teljesítményekért ítélte oda. Ez magában foglalhatta az államilag tervezett termelés túllépését, a munkatermelékenység növelését és a termelés felgyorsítását.

A III. osztályt évente 1000 alkalommal ítélték oda. A különböző fokozatokat egyének és kollektívák is megkapták. Vállalatok, gyáregyüttesek, szervezetek, katonai alakulatok és egyesületek kaphattak I. osztályt. A díjat rendszerint azok a szervezeteknek ítélték oda, amelyek öt éven keresztül sikeresen megvédték a „Kollektive der sozialistischen Arbeit” címet.

További képek a hozzászólásban.

Francia I. világháborús emléklap kitüntetésekkel

Friss szerzemény.

Az egykori tulajdonosa Caporal (tizedes) Joseph Jomés a 80. gyalogezred állományában harcolta végig a Nagy Háborút. Az ezred 1916-17-ig Verdun-nél küzdött. Az emléklap egy nagyon szép Art Deco stílusú (ha jól tudom) keretben érkezett.

Kitüntetései:

-Médaille Interalliée de la Victoire 1914–1918 (Szövetségesek Győzelmi Érme)

-Médaille commémorative de la guerre 1914–1918 (Háborús Emlékérem)