Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Vegyes külföldi kitüntetések (83 kép)

Böhmisches Adelskreuz 1813-1814

Szintén a prágai Hadtörténeti Múzeum Gyűjteményéből. 

Elvileg a napóleoni háborúk végén létező cs. kir. Cseh Nemes Testőrség (k.k. Böhmischen Noble-Garde) tagjai kapták, ehhez képest mindössze pár példány ismeretes belőle. 

Ehrennadel für Verdienste um die Freundschaft der Völker in Gold - NDK -magyar kitüntetett

A „Népek Barátságáért Szolgálatért Díszjelvényt” 1964-ben alapították ezüst és arany fokozatban.

A kitüntetést az NDK és más országok közötti baráti kapcsolatok előmozdításáért, fejlesztéséért és elmélyítéséért ítélték oda.

A díszjelvény aranyszínű és majdnem négyzet alakú. Az érem 32,5 milliméter széles, és a csúcsán áll. Az előlapon a "Liga für Völkerfreundschaft der Deutschen Demokratischen Republik" emblémája látható: stilizált földgömb egyenlítővel, hosszúsági és szélességi fokokkal, megjelölt pontokkal. A földgömböt a „FÜR VERDINSTE UM DIE VÖLKERFREUNDSCHAFT DER DDR” szöveg veszi körül.

A hátoldalon a szöveg: "LIGA / FÜR VÖLKER- / FREUNDSCHAFT / DER / DDR". Van egy rögzítőtű is rajta.

A Feltalálók Nemzetközi Érdemrendje

The International Federation of Inventors Association (IFIA)

A Feltalálók Nemzetközi Szövetsége

A Feltalálók Nemzetközi Érdemrendje

Ezt a kitüntetést négy kitüntetési fokozatban adják ki:

lovag – tiszt – parancsnok – nagymester

A lovagnak feltalálónak kell lennie (akinek szabadalmaztatott találmánya és/vagy szabadalmi bejelentése van), és legalább tíz szabadalmaztatott találmánya van, vagy olyan találmánya van, amelyet minimum három nemzetközi találmányi fórumok díjaztak. Ezen túlmenően találmánya megfelelő IFIA tagszervezet javaslata alapján nem lehet környezetkárosító. A lovag az IOMI Káptalanának tagja.

https://www.ifia.com/ifia-international-order-of-...

II. Erzsébet angol királynő platina jubileumának érme

II. Erzsébet angol királynő platina jubileumának (70 év) emlékére új kitüntetést adományoznak a brit fegyveres erők állományában lévő tagjainak, valamint a György- és Viktória-kereszt kitüntetettjei számára, célja, hogy a Korona megköszönje a kitüntetettek közszolgálatát. (The Queen's Platinum Jubilee Medal 1952-2022) 

A királynő 2022. február 6-án ünnepelte uralkodásának 70. évfordulóját, ami az első alkalom, hogy egy brit uralkodó elérte ezt a mérföldkövet.

A Banner der Arbeit kitüntetés 3. fokozata - NDK - magyar kitüntetett

Egy kedves tagtársunk által jutottam hozzá az alábbi darabhoz adományozójával és viselési engedélyével együtt.

A "Banner der Arbeit" kitüntetést 1954. augusztus 4-én hozták létre. 1974. augusztus 8. óta a rendet 3 osztályra osztották: Stufe I , Stufe II és Stufe III. Az I. osztály volt a legmagasabb kitüntetés; minden 1974 előtt adományozott rend az I. osztályba tartozik. A rendet az Államtanács elnöke az NDK megerősítésében elért hosszú távú és kiemelkedő teljesítményekért ítélte oda. Ez magában foglalhatta az államilag tervezett termelés túllépését, a munkatermelékenység növelését és a termelés felgyorsítását.

A III. osztályt évente 1000 alkalommal ítélték oda. A különböző fokozatokat egyének és kollektívák is megkapták. Vállalatok, gyáregyüttesek, szervezetek, katonai alakulatok és egyesületek kaphattak I. osztályt. A díjat rendszerint azok a szervezeteknek ítélték oda, amelyek öt éven keresztül sikeresen megvédték a „Kollektive der sozialistischen Arbeit” címet.

További képek a hozzászólásban.