Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Múzeumok, kiállítások, előadások, cikkek (47 kép)

Falerisztika a modern festészetben

A napokban akadt a kezembe a "Gyulai iskola 1969-2019" című szépművészeti album, melyből kifotóztam néhány - a fórum témájába illő - festményt.

A címképen szereplő mű címe: Marosvári György - Családi történet (akvarell-1984)

Az érem két oldala - kiállítás

Egy nagyon érdekes kiállítás látható augusztus 28-ig a BÁV aukciósházban. 

Többek között az 1. Páncélos Hadosztály 1943. Telén jelvényének, a Szent László hadosztálynak, a Lajtabánsági éremnek is megtekinthető a verőtöve! 

Rendőrség Tudományos Tanácsa pályázat oklevél

"A Rendőrség Tudományos Tanácsa 2020-ben közreadott pályázata közös gondolkodásra hívja a rendészet művelőit, a rendvédelmi szervek valamennyi jelenlegi és egykori munkatársát, a rendészettudomány kutatóit, mindazokat a szakembereket, akik tudásukat egy biztonságosabb társadalom szolgálatába kívánják állítani." A pályázati anyag itt található:

http://www.bm-tt.hu/rtt/assets/letolt/pfelh2020.pd...

Én a Magyar Rendőrség történetének, egyes korszakainak bemutatása témakörben írtam tanulmányt "Három a magyar igazság, a Rendőrség államosítása 1919-ben" címmel.

2020 Dunaharaszti kiállitás

Sziasztok kedves tagtársak!

Szomorú nap ez a mai, hiszen ma tudtuk meg, hogy a 2020-as Dunaharaszti kiállitást a nyitás napján, november 10-én be kell zárnunk. Sajnálatosan a vírus annyira elszabadult az országban, hogy minden szabadidős rendezvényt eltöröltek.

Szerintem az idei kiállitáson is remek darabok kerültek/kerülnek kiállitásra és egy élmény volt számomra a berendezkedés. Itt kommentbe csatolni is fogom az általam készített képeket a berendezés utánról.

Remélem jövőre is lesz szerencsém részt venni ezen a kiállitáson és talán addigra már nem szól közbe a vírus és lesz erre vakcina.

Örültem, hogy találkozhattam néhány tagtárssal is, Zoli100-zal és DKHE822-vel.

Tengerészmúzeum anno 2009, Komárom

Anno, a  Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjaival meglátogattuk a komáromi Tengerészmúzeumot. A múzeumnak a városháza épülete adott helyet az alagsorban. Azóta már átszervezés keretében a mzeum átkerült a Monostori erődbe. A bemutatott képek az akkori állapotot tükrözik. További képek a hozzászólásban lesznek.

Apátistvánfalva, határőr gyűjtemény

A véletlen vetett a Vas megyei Apátistvánfalvára, ahol kellemes meglepetésben volt részem. A volt határőr őrs épületében igényes, jól karbantartott határőr tematikájú gyűjtemény található. A környéken járóknak mindenképp ajánlom a látogatást.

A további képek hozzászólásban.

A szolnoki RepTár kiállításának kincsei 1.

A szolnoki családi kirándulásunkkor többször elmentem egy tárló mellett, mely az egyik kiállítási tér közepén helyezkedett el. Egy 6 vagy 8 szögletű kb 1-1,2 méter magas plexi tárló volt, melyre a kedves vendégek rápakolták kabátjaikat, hogy a többi fali tárlót kényelmesen tudják csodálni.

Szerencsére mentem még egy kört a terület elhagyása előtt, amikor a jelzett kiállítótér éppen látogatóktól mentes volt.

Ennek a tárlónak a tartalmát szeretném megosztani veletek.

"REPTÁR" - Szolnok

A tegnapi napon kihasználva a szép tavaszi időt a családdal ellátogattunk Szolnokra a repülőmúzeumba. Erről szeretnek pár fotót megosztani Veletek, remélhetőleg ez kedvet csinál aTagtársaknak is a látogatáshoz.