Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Múzeumok, kiállítások, előadások, cikkek (47 kép)

A portugál Ismeretlen Katona Sírjánál

A napokban, volt szerencsém megjárni Portugáliát. Ezen út alatt eljutottam, a Batalhai "Győzedelmes Szűz Mária" kolostorába, ahol a portugálok egyik nemzeti szentélye található.

Az ismeretlen katona sírjának meglátogatása után, egy, pompás kis kiállítást találtunk a kolostorban, ahol szebbnél szebb kitüntetéseket mutatnak be a szervezők. Javarészt portugál darabok, de találunk spanyol, olasz és francia darabokat is.

Lőttem néhány képet, melyet szeretnék megosztani, a nagyérdemű tagsággal! Csemegézzünk bátran, s nagyon örülnék, ha közösen tudnánk beazonosítani őket. 

"Volt egyszer a Nagy Háború" cimű kiállitás

Tavaly felkérésre, lakhelyemen szerveztem egy első világháborús kiállitást, mely 90 %-ban a saját anyagomból, 10%-ban kölcsönkapott anyagból állt össze. A megnyitó várakozást felülmúlóan jól sikerült, külön örömmel töltött el, hogy iskolások és érdeklődő fiatalok is szép számmal megjelentek. A megnyitó után néhány érdeklődő kérésének engedve rövid tárlatvezetést tartottam, majd vagy egy órán át alig győztem kérdésekre válaszolni. 

További képek a hozzászólásokban.

Huszármúzeum Sárvár

A hetet volt szerencsém Sárváron a fürdőben tölteni, ami ugye nem igen érdekli a tagtársakat, azonban a múzeumot nyilván nem lehetett most sem kihagyni, így aztán a  hozzászólásban megörvendeztetném a társaságot néhány gyönyörű ott kiállított sapkajelvénnyel.

Marinemuseum, Wilhelmshaven

Wilhelmshaven, az Északi-tenger partján. Tudom, jó messze van, ha valaki mégis arrafelé jut semmiképp ne hagyja ki a tengerészeti múzeumot. Hozzászólásban töltök fel képeket, remélem lesz akit érdekel. A legvégére majd egy bónusz "civil" kép, hogy még miért érdemes arra utazni.

Kratochvil-kiállítás

Még jövő hónap 8-ig megtekinthető a HM-HIM-ben a Kratochvil Károlyról szóló kiállítás. Egyebek mellett a nem jelentéktelen mennyiségű sapkajelvény (K. K. saját gyűjteménye) miatt ajánlom a t. Tagtársaknak.