Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Vegyes, eredeti fényképek és képeslapok (19 kép)

Repülős csoportkép

Üdvözlök mindenkit! Szeretném bemutatni azon kevés kép egyikét ami a dédpapámról rám maradt. A képen nem egyenruhában van (feltételezéseim szerint még a kiképzés elején készülhetett a kép). 1931-ben vonult be. Hathetes gyalogsági kiképzést kapott, majd repülőgép-kiképzést. Karpaszományos rajparancsnok lett, őrmesteri rendfokozatban (holott csak lakatossegéd volt a szakképzettsége). 1935-ben szerelt le és egészen 1941-ig évente újította meg repülési engedélyét. A képen az első sorban, jobbról a legelső.

Táblacsere

Sziasztok!

A mai napon a dédapám Erdélyi-albumának egyik legmeghatóbb fotóját osztanám meg veletek.

Helyileg nem tudom hol készülhetett a kép. A fotón látszik az az öröm a magyarokon, hogy a román nyelvű utcatáblákat újra magyar anyanyelvűekre cserélhetik egy rendőr társaságában. 

Erdélyi Szent Anna-tó II.

Üdvözlök mindenkit!

A mai napon az erdélyi Szent Anna-tónál készült másik képemmel jelentkezem.

Sajnos nem tudok mást mondani a képről, minthogy egy nagyon hangulatos fotó és nagyon szeretem, mert árad belőle a nyugalom. 

Erdélyi Szent Anna-tó I.

Üdvözlök mindenkit!

A mai napon az erdélyi Szent Anna-tó fényképével jelentkezem. A kép nagyon átadja a táj szépségét és a belőle áradó nyugalmat. Több mindent nem is tudok elmondani erről a képről, minden rajta van, amit tudni kell. 

Turán 40M

A csata és egy harcjármű vége. A páncélzat szegecselt volt, ez már sajnos akkor elavultnak számított. Nem konkrétan a szegecselés, hanem a páncél vastagság tekintetében is. Látni a torony belsejét és a páncél vastagságot is.