Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Ifjúsági mozgalmak jelvényei (76 kép)

Eleddig "ismeretlen" KISZ jelvény

Egy Taszáron szolgált hivatásos tiszttől(jó barátom volt kollégám)) kaptam ezt a jelvényt ő azt mondta már tiszt korában kapta a taszári laktanya KISZ szervezetétől mert támogatta őket.Van hozzá adományozó is de azt még meg kell keresni.Azt mondta olyasmi van az adományozón hogy kiváló "KISZ munkáért,, vagy hasonló,megbíztam hogy forgassa fel a lakást a dokumentációért reméljük megtalálja.Sok jelvényt kaptam tőle szóval nem ferdítés.Sorkatonaként szolgált,majd továbbszolgáló lett végül pedig századparancsnokként szerelt le.

Kiváló kisdobos munkáért jelvény

A jelvény érdekessége a karika és a hátulján nyoma sincs tűnek. Lehetséges hogy szalagos változat volt? Azt tudom hogy nem ez az első amit így láttam.Akitől kaptam azt mondta így adták az iskolában,kitűzni nem tudta,biztostűt tett az anyukája a karikára és úgy hordta az iskolai ünnepségeken.

A Technika Ifjú Mestere I., II. és III. fokozat - 1955

A három jelvény az 1955-ben bevezetett úttörőpróbák öt ága közül az egyiket, a technikait képviseli. Egy-egy próbának az felelhetett meg, aki az e célból kiadott feladatgyűjteményből a vonatkozó fokozat eléréséhez szükséges feladatokat elvégezte és a megfelelő vizsgát letette. A I. fokozat a legalacsonyabb, a III. a legmagasabb!