Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Hamisítványok, másolatok és fantáziadarabok (91 kép)

HR Nr.1

Napokban került hozzám, semmit nem találtam róla. Katonai vonalat erősíti a szám és a korona rajta. Ha valaki ismeri kérem árulja el, mi is ez pontosan. Köszönöm.

1. Páncélos Ho. 1943. Telén

Üdvözlet tagtársak! Segítségre lenne szükségem! A nevezett jelvénnyel kapcsolatban több fórumon megoszlanak a vélemények! Ezt a tipúst, többen kampónak tartják, mivel a hátulján látszik a verőtő nyoma,stb! Segítsetek eldönteni a kérdést, mivel nagyon szeretnék egy ilyen jelvényt, és ettől függ, hogy hozzám kerül-e! Köszönettel! 

Senkit se tévesszen meg!

Ismert handlé, aki börzéken, klubban és vatyerókán is folyamatosan jelen van hol ezt, hol azt árul. Ha kérdezed, ugyanazt mondja, mint ami ennek a förmedvénynek az ismertetőjében olvasható: "A gyártási idejét nem ismerem!"

Szerencsére ez egy ordenáré darab, már az előlapja is süt, a hátán a tű meg főleg.

Mindazonáltal a jelvény maga az egyik legritkább sapkajelvény lenne. Az eredeti ára bőven 1000 Euró fölött van.

Nehogy bárkit elvakítson a hév!!!!

"Érdekes" ismétlőpánt

Most találatam ezt a "csodát". Úgy gondoltam hogy ezt Nektek is látni kell. Nem mertem megkérdezni hogy milyen gyártójelzés lehet benne?

A kép a vatera.hu oldalról származik.

Vitézi Jelvény rejtély

A gyűjtők között többnyire elfogadott tény, hogy Vitézi jelvényt csak Jerouschek, a két Bóczán, Gál és Walther Ede gyártott a két háború között. Ez a pallos nélküli jelvény viszont számomra eredetinek tűnik és Morzsányi beütő van a hátulján. Már régóta árulják Albániából irreális áron az egyik aukciós oldalon és mikor egy kicsit jobban utána néztem bebizonyosodott, hogy már magyar árverésen is árultak pallos nélküli Vitézi jelvényt ugyanilyen Morzsányi beütővel. A kérdés az, hogy ugyanazon hamisító forrásából származó darabokról van szó, vagy mégis gyártott Morzsányi is - pallos nélküli - darabokat. Mi a szakértők álláspontja?

A “propelleres”!

Nagy dilemma volt, hirtelen jött lehetőség. 

Gyorsan egyeztettem egy kedves és segítőkész Tagtársal. Neki volt már ilyenje  a gyűjteményében. A fotók alapján véleménye szerint jó darab. 

Köszönöm a segítséget ezúton is Zoli!