Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Bizonytalan és vitás darabok (37 kép)

Tiroli Katonai Érdemérem 1797

Egy érdekes darabot szeretnék bemutatni. Mivel nincs túl sok ismeretem ezzel a kitüntetéssel kapcsolatban, ezért ebbe a kategóriába töltöttem fel, mert nem tudom eldönteni, hogy hova tegyem a darabot. Annyi biztos, hogy ezüst, súly, átmérő stimmel a elérhető szakirodalomban találttal.

Ügyészség, kitüntetések, jelvények kérdésköre

Új témakörben kérném a tisztelt tagtársak figyelmét és segítségét. Ügyészségi témakör.

Véleményem szerint a mindenkori Ügyészek, Ügyészségi dolgozók jogosultak voltak államilag alapított kitüntetések elnyerésére (polgári tagozat is). Így készítettem egy 1944-es állapottól egészen 1987-ig bezárólag egy hivatalos listát, melyen az állami kitüntetések vannak felsorolva korszakonként. Ezek közül milyet, melyiket kaphatott Ügyész, vagy Ügyészségi dolgozó? (ezt a hozzászólásomban megjelenítem)

Ugyanis a "jogász" jelvénnyel a szalagon Kiváló Dolgozó / Kiváló Munkáért kitüntetések is előfordulnak, amelyek egyértelműsítik a jogi szakterületen dolgozók elismerését munkájukban (államigazgatás, közigazgatás,bíróságok, ügyészsége, mindenkori igazságügyi minisztérium).

​Gyanús darabok

Kedves fórum társak, nem tudom, hogy láttátok-e, a napokban az egyik aukciós oldalon meghirdetett magas rangú szocialista kitüntetéseket? Szerintem, egytől egyig helytelen dobozban foglalnak helyet a kitüntetések a véleményem szerint.

A részletek hozzászólásban.

M.kir. 1. népfelkelő huszárezred jelvénye

A jelvény az egyik ebay oldalon található. A hátlapi képen látszik, hogy nem préselt lemez az anyaga, bár az előlap nagyon meggyöző. Feltöltöm a saját darabomat is, azon látható a gyártó jelzés is. A kérdésem az lenne, elképzelhető hogy eredeti lenne, ebben a  kivitelben?

Horthy Rohamtüzér sapkajelvény

Egy ismerősöm kért segítséget másolat kérdésben az alábbi jelvényre. Megmondom őszintén csak szakirodalomból ismerem ezt a jelvényt eredetit még nem tartottam a kezemben Így nyilatkozni sem tudok. Esetleg valaki ismeri ezt a jelvényt másolat e ez a darab ?

"T" füles Vitézségi Érem

Egy számomra érdekes darabot szeretnék a kedves Tagtársaknak bemutatni. Kíváncsi lennék a szakértők véleményére, hogy ez csak egy olyan darab, amit úgy "raktak össze", vagy egy T füles vitézségi, aminek javítva lett a füle. A szalag régi, ezért nem mertem kihúzni a fülből, mert látszik, hogy szétesett volna.

Ismétlőpánt

Sziasztok!

Ebay-en vásároltam néhány éve egy hadiszalagos Signum Laudist.:-)

A licitáláskor nem gondoltam, hogy akkora szerencsém lesz, hogy a pántban az átvételkor jelzést találok (a hirdetés fotóján eleve látszott a gyenge kidolgozás) és pont hozzám kerül egy harmadszori adományozással érintett darab. A kitüntetés személyes megvizsgálásakor a gyanúm beigazolódott.

Ennek ellenére feltöltök a pántról néhány fotót, kíváncsi vagyok, hogy ti találkoztatok-e ehhez hasonló barkácsmunkával? 

Határőr gyűjtői darabok

A kép a vateráról való! Igazából érdekelne mások véleménye, hogy a képen szerelő darabok mennyire eredetiek? A HV jelvény az biztos hogy másolat, de mi lehet a helyzet a többi darabbal?  Ezek a dobozos összeállítások mikoriak? Valaki tud róluk valamit? Nagyon érdekelne..... Köszönöm!