Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Bizonytalan és vitás darabok (30 kép)

Ismétlőpánt

Sziasztok!

Ebay-en vásároltam néhány éve egy hadiszalagos Signum Laudist.:-)

A licitáláskor nem gondoltam, hogy akkora szerencsém lesz, hogy a pántban az átvételkor jelzést találok (a hirdetés fotóján eleve látszott a gyenge kidolgozás) és pont hozzám kerül egy harmadszori adományozással érintett darab. A kitüntetés személyes megvizsgálásakor a gyanúm beigazolódott.

Ennek ellenére feltöltök a pántról néhány fotót, kíváncsi vagyok, hogy ti találkoztatok-e ehhez hasonló barkácsmunkával? 

Határőr gyűjtői darabok

A kép a vateráról való! Igazából érdekelne mások véleménye, hogy a képen szerelő darabok mennyire eredetiek? A HV jelvény az biztos hogy másolat, de mi lehet a helyzet a többi darabbal?  Ezek a dobozos összeállítások mikoriak? Valaki tud róluk valamit? Nagyon érdekelne..... Köszönöm!

Szurmay plakett

Véleményem szerint gond van a darab eredetiségével, több részlete nem stimmel ( pl. a hátlapi szélek vastagsága) illetve nincs benne a jelzés. A felülete alapján jobban sikerült öntvénynek gyanitom. Aki ismeri a plakettet, annak  szívesen veszem a segítségét.

Kiváló Állattenyésztő

Nem rég került a birtokomba ez a kiváló állattenyésztő kitüntetés. Miután jobban megvizsgáltam láttam, hogy a "búzakalász koszorú" ragasztva van, ráadásul  elég ormótlanul. Ebből arra következtetek, hogy kicsit buherált darab, lehet nem is rákosi korabeli? Kedves tagtársak segítségét kérném az ügyben. Lemértem méreteiben  majdnem megegyezik a másik eredeti rákosi darabbal, viszont egy kicsit vastagabb.

Milyen vezérőrnagy ez?

Tisztelettel invitálok mindenkit beazonosításra, rejtvény megfejtésére. Pár óra alatt sikerült minden tekintetben megfejtenem ennek a vezérőrnagyi rendfokozatnak a milyenségét. Jó, hibátlan darab? Meghamisították? Átalakították? Így viselték?

Kérem, hogy hideget - meleget zúdítsatok ide véleményként. Egy tanulmányban az egész történetet le fogom később írni.