Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Bizonytalan és vitás darabok (32 kép)

Horthy Rohamtüzér sapkajelvény

Egy ismerősöm kért segítséget másolat kérdésben az alábbi jelvényre. Megmondom őszintén csak szakirodalomból ismerem ezt a jelvényt eredetit még nem tartottam a kezemben Így nyilatkozni sem tudok. Esetleg valaki ismeri ezt a jelvényt másolat e ez a darab ?

"T" füles Vitézségi Érem

Egy számomra érdekes darabot szeretnék a kedves Tagtársaknak bemutatni. Kíváncsi lennék a szakértők véleményére, hogy ez csak egy olyan darab, amit úgy "raktak össze", vagy egy T füles vitézségi, aminek javítva lett a füle. A szalag régi, ezért nem mertem kihúzni a fülből, mert látszik, hogy szétesett volna.

Ismétlőpánt

Sziasztok!

Ebay-en vásároltam néhány éve egy hadiszalagos Signum Laudist.:-)

A licitáláskor nem gondoltam, hogy akkora szerencsém lesz, hogy a pántban az átvételkor jelzést találok (a hirdetés fotóján eleve látszott a gyenge kidolgozás) és pont hozzám kerül egy harmadszori adományozással érintett darab. A kitüntetés személyes megvizsgálásakor a gyanúm beigazolódott.

Ennek ellenére feltöltök a pántról néhány fotót, kíváncsi vagyok, hogy ti találkoztatok-e ehhez hasonló barkácsmunkával? 

Határőr gyűjtői darabok

A kép a vateráról való! Igazából érdekelne mások véleménye, hogy a képen szerelő darabok mennyire eredetiek? A HV jelvény az biztos hogy másolat, de mi lehet a helyzet a többi darabbal?  Ezek a dobozos összeállítások mikoriak? Valaki tud róluk valamit? Nagyon érdekelne..... Köszönöm!

Szurmay plakett

Véleményem szerint gond van a darab eredetiségével, több részlete nem stimmel ( pl. a hátlapi szélek vastagsága) illetve nincs benne a jelzés. A felülete alapján jobban sikerült öntvénynek gyanitom. Aki ismeri a plakettet, annak  szívesen veszem a segítségét.

Kiváló Állattenyésztő

Nem rég került a birtokomba ez a kiváló állattenyésztő kitüntetés. Miután jobban megvizsgáltam láttam, hogy a "búzakalász koszorú" ragasztva van, ráadásul  elég ormótlanul. Ebből arra következtetek, hogy kicsit buherált darab, lehet nem is rákosi korabeli? Kedves tagtársak segítségét kérném az ügyben. Lemértem méreteiben  majdnem megegyezik a másik eredeti rákosi darabbal, viszont egy kicsit vastagabb.