Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Beazonosításra váró darabok (187 kép)

Csizma

Nem gyűjtési területem, úgy került hozzám a lábbeli.Tudnátok segíteni a beazonosításában? Kik és melyik években hordhatták? Előre is köszönöm.

Talány...

Egy nem katonai dolgokkal foglalkozó ismerősöm kérte a segítségemet, hogy azonosítsam honnan származhatnak a képen látható váll-lapok.

Szerintem nem is biztos hogy katonai, lehet hogy valami szervezet vagy szállodáé lehet.

Kérem a tagtársak segítségét az azonosításhoz!

Repülő és ejtőernyős hagyaték

A Tisztelt Tagtársak szíves véleményét várom a kép közepén látható, két darab szárnyas ejtőernyős jelvény, és a három kisméretű bronzplakett mibenlétét illetően. Sajnos számomra a katonai repülés témaköre ködbe burkolózik.

Szovjet derékszíj

Már egy ideje nálam van ez az öv, de pontosan nem tudom kik használták. Az interneten annyit találtam, hogy M35-tiszti derékszíj. A benne lévő pecsét nem kivehető. Filmekben láttam, hogy '45 előtt az NKVD is használt ilyen áttört típust.

BM Rendőr karjelvény 80-as évek

Ez egy igazi rejtvény és fejtörő játék. Immáron egy éve van a birtokomban, és információ morzsákból egyenlőre még mindig csak találgatás szintjén egy mintadarabról van szó, mely a rendőrmotorosok részére készült, és nem ezt rendszeresítették. BM parancs, utasítás még nem került elő, amiből csak következtetni is lehetne mi lehet ez. Tipikus BM a kivitelezés, az anyaga, a beltartalom.

Magyar (?) Légierő jelvénye

Kedves Tagtársak,

A segítségeteket szeretném kérni a mellékelt jelvénnyel kapcsolatban. A 1951.02.14-i dátummal kapcsolatban annyi infót találtam, hogy ezen a napon (illetve egyesek források szerint 15-én):

"A tervek szerint február 15-én megkezdődtek a 66. vadászrepülő-hadosztályparancsnokság és törzs valamint az alárendeltségébe tartozó 62. vadászrepülő-ezred megalakításának munkálatai Kunmadarason." 

Forrás:

http://epa.oszk.hu/02600/02694/00033/pdf/EPA02694_...

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Ügyességi jelvény

Ma került hozzám a darab, nagyon hajaz az ügyességi jelvényekre, de nem tudom pontosan, hogy mi ez? 

Valaki tudja esetleg, hogy mi is ez pontosan?