Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Német jelvények (23 kép)

Patriotika

Német jelvények közé töltöttem fel mert az van elöl. Gyártó jel nincs. Ami érdekes, hogy a magyar zászló elöbb van mint a monarchiás.

Rúna

Jóbarátom tulajdonában van ez a számomra ismeretlen jelvény, masszív tartású elég szembetűnő darab. Átmérője kb.: 60mm

Érdekelne ki mit tud a képen láthat darabról?

A német 11. hadsereg sapkajelvényei

Kezdő jelvénygyűjtőként egy ideig zavarban voltam, hogy miért van a 11. hadseregnek két nagyon eltérő stílusú jelvénye. Aztán rájöttem, hogy két 11. hadsereg is szerepelt a Monarchia háborús frontjain. Az osztrák-magyar 11. hadsereg Tirolban működött. A másik, mint kiderült német 11. hadsereg a keleti fronton és a Balkánon. Ez utóbbi alárendeltségében is sok monarchiás egység is bevetésre került, így a németekkel a fegyverbarátság gyakorlása mindennapos volt (leírások, főleg a magyarok, sokszor kritikusak a németek pedantériája, forsriftossága és gőgje miatt). Minden kritika ellenére állíthatjuk, hogy 1916-tól csak a német egységek segítségével tudott a Monarchia tovább kitartani. Minden jelentősebb támadó hadművelet ekkor már német támogatással, gyakran inkább német vezetéssel történt. A fegyverbarátság okán a jelvénykészítők is hamar hozzáláttak a német vonatkozású darabok legyártásához. Talán a legnagyobb példányszámban a 11. hadsereg jelvénye készült, amit persze a monarchia harcosai is szívesen viseltek a sapkájukon.

Szalagsáv

Segítséget kérnék a beazonosításba. Igazából nem tudom, hogy pontoson mi is lehet? Szalagsáv, vagy gomblyukjelvény? Létezett vajon ilyen összetételben? Lehetséges, hogy II. világháborús lenne? 

Előre is köszönöm!

A 27. Német Jogásznap jelvénye 1904

A jelvény ezüstözöttnek tűnik, felirata: "27. Deutscher Juristentag - Innsbruck 1904", az angyalka a város címerét fogja a kezében. A gyártója egy bizonyos müncheni illetőségű Gustav Deschler.

Bundeswehr csapatjelvény-változatok

Ezek a jelvények a Bundeswehr Fegyverzet-ellenőrzési Központjának (Zentrum für Verifikationsaufgaben der Bundeswehr) emblémái. Bizonyosra veszem, hogy ez nem a teljes variációszám. Nekem "csak" ennyi volt, de ma már egy másik kedves Gyűjtőtárs gyűjteményét gazdagítják.