Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Német jelvények (26 kép)

Kriegsverdienstkreuz

Szeretnék bemutatni gyűjteményem ezen darabjait.1-2 osztályú Háborús Érdemkeresztek kardokkal illetve nélkülük, medál. 

Gyártók: Wilhelm Deumer, Deschler & Sohn.

De van gyártójel nélküli is köztük. 

Patriotika

Német jelvények közé töltöttem fel mert az van elöl. Gyártó jel nincs. Ami érdekes, hogy a magyar zászló elöbb van mint a monarchiás.

Rúna

Jóbarátom tulajdonában van ez a számomra ismeretlen jelvény, masszív tartású elég szembetűnő darab. Átmérője kb.: 60mm

Érdekelne ki mit tud a képen láthat darabról?

A német 11. hadsereg sapkajelvényei

Kezdő jelvénygyűjtőként egy ideig zavarban voltam, hogy miért van a 11. hadseregnek két nagyon eltérő stílusú jelvénye. Aztán rájöttem, hogy két 11. hadsereg is szerepelt a Monarchia háborús frontjain. Az osztrák-magyar 11. hadsereg Tirolban működött. A másik, mint kiderült német 11. hadsereg a keleti fronton és a Balkánon. Ez utóbbi alárendeltségében is sok monarchiás egység is bevetésre került, így a németekkel a fegyverbarátság gyakorlása mindennapos volt (leírások, főleg a magyarok, sokszor kritikusak a németek pedantériája, forsriftossága és gőgje miatt). Minden kritika ellenére állíthatjuk, hogy 1916-tól csak a német egységek segítségével tudott a Monarchia tovább kitartani. Minden jelentősebb támadó hadművelet ekkor már német támogatással, gyakran inkább német vezetéssel történt. A fegyverbarátság okán a jelvénykészítők is hamar hozzáláttak a német vonatkozású darabok legyártásához. Talán a legnagyobb példányszámban a 11. hadsereg jelvénye készült, amit persze a monarchia harcosai is szívesen viseltek a sapkájukon.

Szalagsáv

Segítséget kérnék a beazonosításba. Igazából nem tudom, hogy pontoson mi is lehet? Szalagsáv, vagy gomblyukjelvény? Létezett vajon ilyen összetételben? Lehetséges, hogy II. világháborús lenne? 

Előre is köszönöm!

A 27. Német Jogásznap jelvénye 1904

A jelvény ezüstözöttnek tűnik, felirata: "27. Deutscher Juristentag - Innsbruck 1904", az angyalka a város címerét fogja a kezében. A gyártója egy bizonyos müncheni illetőségű Gustav Deschler.