Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

A Vitézi Jelvény (26 kép)

Jerouschek Vitézi Jelvény

Mindig is szerettem volna egy Jerouschek gyártmányú Vitézi Jelvényt, mivel véleményem szerint ez volt az egyik legszebb típus.

A belekarcolt avatási szám alapján Baranya vármegye és Pécs vitézi széktartójáé volt, akit 1926-ban avattak.

Szerintem jól megférnek egymás mellett a Bóczán Gy. mester által gyártott darabommal. :)

Gálék Kassára mennek

A hétvégén sikerült a 4. Gál gyártmányú vitézi jelvényt megvennem. Mostmár tényleg nem hiszem, hogy ritka. :) Legalábbis a nálam lévő 8 db-ból 4 Gál.

Vitézim

Vasárnapi vásárfia. Jelzetlen. Valódi, hamis?

Tisztelt Tagtársak, mit vettem?

Gál gyártmány Vitézi Jelvény

Ma reggel, azt hittem rosszul leszek mikor kipakolt a kofa a piacon. Mikor már nyúltam érte, láttam, hogy ez biza Gál mester remekműve lesz. Nézegettem, próbáltam a beütőt kutatni. Láttam hogy a zománca hibátlan, de nagyon szutykos. A beütő ott volt, csak ki kellett hajtogatnom a fület. Éreztem, bármennyit mondhat ezt ott nem hagyom. Keveset mondott... ;) Egy picit belealkudtam és már nyúltam is a pénzért. Nagyon boldog vagyok, főleg most hogy túlvagyok a pucoláson. 

Összeállítás

Egy régebbi fotópályázatra készítettem ezt a fotót, de végül nem küldtem be. Most megosztom azzal, akit érdekel.

Vitézi Jelvények a nemzeti lobogón

Augusztus 20-án sétálgatva megdöbbentem azon, hogy a mintegy 100 magánházból négyen (!) volt kint a nemzeti lobogó. (Az volt az érzésem, hogy ezeken mindig kint van.) A bér- és társasházakon egyen sem láttam. Szomorúnak tartom, meg azt is, hogy nekem kell megmagyarázni, hogy nálam miért van kint állandóan, amikor valaki, alig leplezett rosszallással rákérdez az okára. És érdekes módon, tapasztalatom szerint, ezen fanyalgó emberek többsége áhítattal néz a "liberalizmus hazájára". Nos, ajánlom minden ilyennek a figyelmébe az amerikai példát a nemzeti lobogó kérdésében is.