Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (71 kép)

Vám- és Pénzügyőr tiszti társasági zubbony

Valószínűleg 1975 előtti darab. A Vám- és Pénzügyőrség egyenruhái egy kevésbé kutatott téma, nem tudom, hogy miért. Ez a darab szerencsére érintetlen, egy padláson bedobozolva vészelte át az évtizedeket. Ha valamelyik Tagtársnak vannak még ebből a korszakból Pénzügyőr egyenruházati felszerelései megoszthatná itt. Aki információval rendelkezik pl. az itt látható darab rendszeresítésével kapcsolatban kérem ossza meg, megköszönném.

Variációk - a büntetés-végrehajtás zubbonyai

A gyűjteményemben meglévő bv-s zubbonyok közül négy különféle modell.

Az első egy posztóból készült darab zárt nyakkal, az ötvenes évek végéről. A másodikat röviddel ezt követően rendszerben lévőnek gondolom, fésűsszövet anyagú, de hasonló fazonú. A harmadik egy következő modell, tropikál anyagú, láthatóan sokat hordott (köznapi?) darab, már nyitott gallérral, de még a régi fegyvernemi jelvénnyel, teljesen levarrt váll-lapokkal. Az utolsó a rendszerváltás előtti állapotot mutatja, jeszter(?) anyagból, a hozzá való sapkán már az ovális sapkajelvény van elhelyezve.

82M repülő hajózó téli gyakorló

A 82 M rep.hajózó pilotkánál már megemlített Papp István alezredes téli hajózó ruhája.

A volt Pestvidéki Gépgyár MI-8-as helikopter berepülő pilótája volt nyugállományba vonulásáig.

Ő is mint Ecseghy Laci jó egészségben éli nyugdijas éveit.

Köszönet a ruháért az alezredes úrnak!

65M repülő ezredesi zubbony, érdekes szalagsávsorral

Mivel mostanában több szalagsávsor is felkerült ide a fórumra, ezért gondoltam, hogy én is megosztom ezt az érdekes darabot, zubbonnyal együtt. "Háztól" jött, de a tulajdonos nevét nem sikerült megtudni. Ami nekem feltűnt az "sok" külföldi szalagsáv. Ehhez szeretném kérni a Tagtársak segítségét, hogy ha a tulajdonost nem is, de legalább a kitüntetéseit azonosítani tudjuk. Köszönöm előre is a segítséget!