Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Lábbeli és felszerelés (9 kép)

Korai úttörő öv

  Szeretném gyűjteményemből megmutatni  az úttörőmozgalom korai szakaszából való övet.

A csat alumíniumból készült. Az öv gurtni szerű anyagból készült.

Fekete rendőr szolgálati derékszíj - 1965M

"MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTERÉNEK 0015. számú UTASÍTÁSA

Budapest, 1965. évi október hó 28-án

Az öltözködéskorszerűsítés keretében a Rendőrség egyenruhás és vegyes-ruhás személyi állománya részére fekete, a budapesti forgalomirányító és közlekedést ellenőrző állomány részére pedig fehér színű vállszíjas derékszíját, pisztolytáskát rendszeresítek."

Egészen 1990-ig volt rendszerben. Alapvetően csak a címerrész változott a csaton, a Magyar Köztársaság címerének babér és tölgyfalombbal szegélyezett változata.

Rendőrségi fekete női táska 1975M

Az új női rendőregyenruha 1975-ben kerül bevezetésre. Színében, kialakításában, megjelenésében már egyáltalán nem hasonlít az 1957-ben rendszeresített egyenruhához. Egy szép állapotban megmaradt táskát mutatok be. Sajnos szakirodalommal nem rendelkezem e tekintetben, de lesz benne meglepetés is!

Rendőrségi fekete női csizma 1975M

Az új női rendőregyenruha 1975-ben kerül bevezetésre. Színében, kialakításában, megjelenésében már egyáltalán nem hasonlít az 1957-ben rendszeresített egyenruhához. Egy szép állapotban megmaradt csizmát mutatok be. Sajnos szakirodalommal nem rendelkezem e tekintetben.

Tábornoki cipő

Az egyenruházat része a cipő, mégis keveset tudunk és beszélünk róla. Információim szerint 1965M de ezeket pontosan mikor gyárthatták nem tudom. Ráadásul az egyik 41-es a másik 42-es méret és a talpuk is eltérő. Pedig egy helyről jöttek, rendőrtábornoké volt. További képek és műszaki leírás is lesz feltéve.