Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (68 kép)

Rendőr gyakorló bevetési póló 2010M

Mindenki számára ismeretes a 2010-es rendőr egyenruha változás, a gyakorló / bevetési ruházat bevezetése. Ennek a részeként egységesen kerül bevezetésre a kerek nyakú póló is. Korábban csak a Készenléti Rendőrség (2004-2008 REBISZ) rendelkezett ilyen pólóval.

Rendőr tábornok ingblúz 1990M

1990-ben újra szilvakék tábornoki ruhát vezetnek be a Rendőrség tábornokai részére. Az ingblúz világoskék színű, műanyag gombokkal. Ez a fajta ingblúz a mai napig rendszerben van a tábornoki kar részére, az idő múlásával szabási, szín és alapanyag felhasználási eltérésekkel.  Eredeti, 1990-ből származó darab.

Rendőr tábornok tölgyfalomb 1990M

1990-ben újra szilvakék tábornoki ruhát vezetnek be a Rendőrség tábornokai részére. A fém tölgyfalom az MN, MH rendszeresítettel azonos, viszont kék posztó került alá. Eredeti, 1990-ből származó darab. További képek majd a hozzászólásban.

Rendőrtiszti felöltő

Kérdezném a terület egyenruha-szakértőit, hogy mi lenne a pontos mintamegjelölése a felöltőnek?

A történetéről annyit, hogy elrendelték az egységesség miatt, hogy gyártatni kell, de a kijelölt alkalomra nem készült el, volt tulajdonosa így sosem használta.

Rendőr jó láthatósági átvető 08M

A címben nem elírás vagy rossz helyesírás a "jó láthatósági" rész, ez a hivatalos neve. Minden nap találkozhatunk vele 2008 óta. Megkaptam a műszaki leírását is, majd egy tanulmány keretében bemutatom. 

MH Repülő Tábornoki nadrág 1993M

A Magyar Honvédség 1993-as egyenruha reformja minden tekintetben átalakította a viseletet, így a tábornokokét is. Ez egy sötétkék repülő tábornoki pantalló, oldalvarrásán világoskék paszpol és lampasz van. A nem repülő tábornoké piros paszpolozású és lampaszú. Anyagában néhány esetben megegyezik a rendőr tábornokokéval, a paszpol és a lampasz viszont ugyanolyan anyagú és színű.

MH Tábornoki nadrág 1993M

A Magyar Honvédség 1993-as egyenruha reformja minden tekintetben átalakította a viseletet, így a tábornokokét is. Ez egy fekete tábornoki pantalló, oldalvarrásán piros paszpol és lampasz van. A repülőtábornoké kék paszpolozású és lampaszú.