Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1990-től (36 kép)

Csillagok, dobozok

Mindig is egy (szerintem) alul értékelt téma volt az előléptetési/kinevezési csillagos dobozok gyűjtése. Én most ezzel a képpel szeretnék egy sorozatot indítani és várom a kedves Tagtársaktól az esetleg gyűjteményekben található darabokat, illetve a hozzájuk tartozó történeteket.

Jelvénytervezet

A képen látható jelvények bemutató (tervezet) darabok, az altiszti állomány végzettségét jelölik. A jobboldali alsó jelvény az Altiszti Akadémiát végzett altisztek, a bal oldali a zászlósi tanfolyamot végzett zászlósok végzettségét jelöli. A felső jelvényt az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamot végzettek lesznek jogosultak viselni. A rendszeresítésre és gyártásra kerülő jelvények, anyagban és formában, várhatóan, a jelenleg rendszerben lévő végzettség jelvényekhez fognak illeszkedni.

Az APEH Bűnügyi Igazgatósága adónyomozói szolgálati jelvény

Az APEH Bűnügyi Igazgatósága adónyomozói szolgálati jelvénye 1999. és 2003. január 01. között volt használatban. A rendőrségivel megegyező méretű, kihajtható bőrtokban volt elhelyezve, a kártya méretű plasztik szolgálati igazolvánnyal együtt. Az alsó szélén látható négyjegyű szám az egyedi azonosító jel. Ez a példány úgynevezett ajándék pld., jutalmak, kinevezések mellé adták.  A második képen a hátlap.

Jogász/ügyvéd/igazságügyi tenisz jelvény

20mm-es gomblyukjelvény, jelzetlen. A labda zománcozott.

A keletkezési ideje ismeretlen, de a paragrafus-jel miatt '45 utáninak, a zománc megléte és a rögzítés módja okán viszont nem sokkal későbbinek gondolom. Talán valami jogász teniszverseny emlékjelvénye, vagy ilyen jellegű sportegyesület tagsági jelvénye lehet.

Tud valaki többet róla?