Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1949-ig (50 kép)

A Magyar Jogász Szövetség jelvénye

Jelentős tárgy 1948-49 környékéről, 32×44mm a mérete, szépen zománcozott, kis mértékben ívelt. 

A hátoldalán két drót van párhuzamosan felforrasztva, ami arra utal, hogy valahová fel lehetett erősíteni. De hová? Fogalmam sincs, egy ekkora zománcozott jelvényt hova szántak eredetileg. A szövetségnek tudomásom szerint nem volt sapkája (tehát nem sapkajelvény), zakóra hatalmas és vastagok a drótjai (tehát nem kitűző), ívelt (tehát nehezen lehet mappa, vagy kitüntetés-doboz tartozéka)...

Ötlet?

Bronz Folyami Aknakutató Jelvény

A folyami aknakutatók részére a 407.327/kat.-1948. számú körrendeletben külön folyami aknakutató jelvény került alapításra.Az Aknakutató Jelvényekhez hasonlóan, ez a jelvénycsalád is négy fokozatból állt. A IV., a bronz fokozat (a címképen) megilletett minden tisztet, tiszthelyettest és legénységi állományú személyt, aki vízi aknakutató alakulatnál teljesített szolgálatot vagy aki akár tűzszerész vizsga nélkül is vízi aknamentesítési munkákat végzett.

Bronz Aknakutató Jelvény - 1948

Ezt a jelvénycsaládot 1948. január 12-én rendszeresítették. A bronz aknakutató jelvényt az aknakutató alakulatok valamennyi kiképzett és vizsgát tett aknakutatója megkapta. Ezen oknál fogva, ellentétben a magasabb fokozatokkal, ez a jelvény nem tekinthető teljesítmény jelvénynek.