Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Asztali érmek, plakettek, falidíszek (137 kép)

Arany János Emlékérem

A Magyar Tudományos Akadémia a 175 éves évfordulóján bronz- és ezüstérmeket adományozott dolgozóinak. Kósa Iván, a Pénzverde vésnöke készítette el ezeket. Ezen a képen a bronz Arany János Emlékérem látható.

Tauffer Emil-díj

Az alapító határozat a 14/1993. (IX. 21.) IM. rendelet ami szerint a díj eredetileg az október 23-i nemzeti ünnep alkalmával volt adományozható a büntetés-végrehajtási szervezet azon tagjai részére, akik tevékenységükkel magas szakmai vagy tudományos eredményt értek el.

A jelenleg hatályos szabályozás a belügyminiszter által alapított és adományozott elismerésekről szóló 37/2012. (VIII. 2.) BM rendelet.

A rendelet3. § (1) bekezdése szerint a Tauffer Emil-díj a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai részére a kiemelkedő munka, illetőleg a büntetés-végrehajtás működési köréhez tartozó tevékenység magas szintű művelése során elért szakmai vagy tudományos eredmény elismerésére, évente 2 fő részére adományozható.

A 3.§ (2) bekezdés szerint a miniszteri díj átadására a Büntetés-végrehajtási Szervezet Napja (szeptember 8.), vagy a nyugállományba vonulás alkalmából kerül sor.

A díj leírása a hatályos rendelet 2. számú melléklete szerint:

A „Tauffer Emil-díj” díszdobozban elhelyezett, 925 ezrelékes ezüstötvözetből készült 65 milliméter átmérőjű, 4 milliméter vastag plakett. Kétoldalas veretű, proof technológiával készült, a pereme sima.

A plakett előlapján Tauffer Emil domború mellképe látható az aláírásával és „TAUFFER EMIL-DÍJ” körfelirattal. A „DÍJ” feliratnál kétoldalas babérág díszítés foglal helyet.

A plakett hátlapján az alapsíkból kiemelkedő plasztikájú, pergamentekercset szimbolizáló motívum, a motívum alatt kétoldalas babérág díszítés látható. A motívum a elismerésben részesített személy nevének, rendfokozatának és az adományozás időpontjának bevésésére szolgál.

/A névadó személyéről hozzászólásban/

Aranykoszorús Gazda-díj

A Földművelésügyi Minisztérium egyik legrégebbi elismerése az Aranykoszorús Gazda-díj.

Felterjesztési határidő (FVM): az adományozás évében június 1, átadása augusztus 20-án.

A MK Legfelsőbb Bíróságának plakettje

Egy meghaladottá vált plakett. Kétoldalas (a másikat nem fotóztam le, de majd sort kerítek rá) tükörveret, 42,8 mm átmérőjű.

2011. április 25-e előtt ezt az országot Magyar Köztársaságnak hívtuk, amelyben a legfőbb bírói fórumot Legfelsőbb Bíróságként ismertük. Azóta számos dolog változott... Most hazánk neve Magyarország, s az igazságszolgáltatási hatalmi ág legmagasabb fóruma a Kúria.

Egy kúriai bíró ismeretei szerint a plakettet reprezentációs céllal verették le néhány száz példányban, majd amikor az Alaptörvény rendelkezései alapján a felirata meghaladottá vált, a kúriai bírák között osztották szét a meglévő példányokat. Ők addig nem is tudtak arról, hogy létezik az érem...