Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Múzeumok, kiállítások, előadások, cikkek (46 kép)

Bács-Kiskun MRFK Múzeum

A mai napon elkezdődött egy múzeum létrehozása a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kecskeméti épületében. Az ötletet 2013. június 06.-án vetettem fel Dr. Dávid Károly rendőr dandártábornok Úrnak, a Bács-Kiskun MRFK Vezetőjének. Másfél év lassú előkészületei után - a jogi dolgok lerendezése izgalmasan hosszúra sikeredett - 24 egyenruhát adtam át (határozatlan időre), helyeztem el ma az egyik emeleten. Ebből négy a Főkapitány Úr tárgyaló termébe került. Még 50-60 egyenruha, rendfokozatok, karjelvények, kitüntetések, sapkák és egyéb tárgyak elhelyezésére kerül sor 2015-ben. Szeretném, ha ennek a folyamatnak Ti is részesei legyetek, ezért mindenről képekkel fogok nektek beszámolni. A jogi dolgok miatt viszont kérem, hogy a képeket ne töltsétek le, nem másoljátok, mert nem szeretnék másmilyen formában találkozni velük, csak itt Signum Laudis Fórumon. Köszönöm.

El-Alamein -i csata múzeuma

El-Alamein külvárosában található az a múzeum, mely helyet ad a csatában részt vett országok elesett katonáinak tárgyi emlékeiből és a csatamezőn fellelt tárgyakból összeállított, örök mementóként szolgáló kiállításnak. Sajnos nem minden teremben tudtam titokban fényképezni, de így is sok mindent sikerül majd bemutatni nektek. A címkép a Múzeum bejáratát és feliratát illusztrálja.

El-Alameini Német Katonai Temető

Személyesen volt szerencsém meglátogatni El-Alamein -ben a Német Katonai Temetőt és a városi múzeumot. Sajnos az Olasz Katonai Temetőre már nem jutott idő. A csatát mindenki ismeri. A 60-as években az NSZK vezetői fontosnak tartották, hogy a csata helyszínén elhantolt Német Katonáknak méltó nyugvóhelyet építtessenek. Német pénzből megépítették az emlékműként is szolgáló temetőt, minden egyes katonát, exhumáltak, azonosítottak és megmaradt földi maradványaikat a falak között örök nyugalomra helyezték. Célzott kirándulásként 2010 október 10.-én jártam El-Alamein -ben. Ezt szeretném nektek bemutatni.