Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Múzeumok, kiállítások, előadások, cikkek (43 kép)

Huszármúzeum Sárvár

A hetet volt szerencsém Sárváron a fürdőben tölteni, ami ugye nem igen érdekli a tagtársakat, azonban a múzeumot nyilván nem lehetett most sem kihagyni, így aztán a  hozzászólásban megörvendeztetném a társaságot néhány gyönyörű ott kiállított sapkajelvénnyel.

Marinemuseum, Wilhelmshaven

Wilhelmshaven, az Északi-tenger partján. Tudom, jó messze van, ha valaki mégis arrafelé jut semmiképp ne hagyja ki a tengerészeti múzeumot. Hozzászólásban töltök fel képeket, remélem lesz akit érdekel. A legvégére majd egy bónusz "civil" kép, hogy még miért érdemes arra utazni.

Kratochvil-kiállítás

Még jövő hónap 8-ig megtekinthető a HM-HIM-ben a Kratochvil Károlyról szóló kiállítás. Egyebek mellett a nem jelentéktelen mennyiségű sapkajelvény (K. K. saját gyűjteménye) miatt ajánlom a t. Tagtársaknak.

Heeresgeschichtliches Museum, Bécs

Bizonyára jó páran voltak már a Tagtársak közül is a "sógoréknál" megnézni ezt a remek helyet, a Hadimúzeumot Bécsben. Néhány éve már készülök én is, aztán most sikerült. Egy napot tudtunk rászánni a családdal, mivel azonban csak az I.világháború ami igazán érdekel, így nem volt olyan szűkös az idő.

Hozzászólásban néhány fényképet teszek fel az érdeklődőknek, elsősorban ebből a korból.

Bács-Kiskun MRFK Múzeum

A mai napon elkezdődött egy múzeum létrehozása a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kecskeméti épületében. Az ötletet 2013. június 06.-án vetettem fel Dr. Dávid Károly rendőr dandártábornok Úrnak, a Bács-Kiskun MRFK Vezetőjének. Másfél év lassú előkészületei után - a jogi dolgok lerendezése izgalmasan hosszúra sikeredett - 24 egyenruhát adtam át (határozatlan időre), helyeztem el ma az egyik emeleten. Ebből négy a Főkapitány Úr tárgyaló termébe került. Még 50-60 egyenruha, rendfokozatok, karjelvények, kitüntetések, sapkák és egyéb tárgyak elhelyezésére kerül sor 2015-ben. Szeretném, ha ennek a folyamatnak Ti is részesei legyetek, ezért mindenről képekkel fogok nektek beszámolni. A jogi dolgok miatt viszont kérem, hogy a képeket ne töltsétek le, nem másoljátok, mert nem szeretnék másmilyen formában találkozni velük, csak itt Signum Laudis Fórumon. Köszönöm.