Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Múzeumok, kiállítások (26 kép)

"Volt egyszer a Nagy Háború" cimű kiállitás

Tavaly felkérésre, lakhelyemen szerveztem egy első világháborús kiállitást, mely 90 %-ban a saját anyagomból, 10%-ban kölcsönkapott anyagból állt össze. A megnyitó várakozást felülmúlóan jól sikerült, külön örömmel töltött el, hogy iskolások és érdeklődő fiatalok is szép számmal megjelentek. A megnyitó után néhány érdeklődő kérésének engedve rövid tárlatvezetést tartottam, majd vagy egy órán át alig győztem kérdésekre válaszolni. 

További képek a hozzászólásokban.

Huszármúzeum Sárvár

A hetet volt szerencsém Sárváron a fürdőben tölteni, ami ugye nem igen érdekli a tagtársakat, azonban a múzeumot nyilván nem lehetett most sem kihagyni, így aztán a  hozzászólásban megörvendeztetném a társaságot néhány gyönyörű ott kiállított sapkajelvénnyel.

Szent István lovagjai

A Magyar Nemzeti Múzeum 2014-es kiállításának katalógusa. Bő 120 oldalnyi tanulmány és közel kétszer ekkora helyen képek a kiállítás anyagáról.

A kötet színvonalas fotókat tartalmaz kitüntetésekről, dobozokról, adományozókról, levelekről, díszalbumokról, olyan fényképekről és festményekről, amelyen Szent István Rendet elnyertek láthatóak. A tanulmányok a Szent István Rendet több szempontból közelítik meg, bemutatják előzményeit, történetét, a képzőművészetben történő megjelenését, az adományozottak társadalmi összetételét.

Gödölle Mátyás - Pallos Lajos (szerk.): Szent István lovagjai. A legrangosabb magyar kitüntetés 250 éve.2014. május 5. - augusztus 31. Budapest, 2014 (valójában 2015 nyara).

A tartalomjegyzéket hozzászólásként később töltöm fel. 

Marinemuseum, Wilhelmshaven

Wilhelmshaven, az Északi-tenger partján. Tudom, jó messze van, ha valaki mégis arrafelé jut semmiképp ne hagyja ki a tengerészeti múzeumot. Hozzászólásban töltök fel képeket, remélem lesz akit érdekel. A legvégére majd egy bónusz "civil" kép, hogy még miért érdemes arra utazni.

Kratochvil-kiállítás

Még jövő hónap 8-ig megtekinthető a HM-HIM-ben a Kratochvil Károlyról szóló kiállítás. Egyebek mellett a nem jelentéktelen mennyiségű sapkajelvény (K. K. saját gyűjteménye) miatt ajánlom a t. Tagtársaknak.

Heeresgeschichtliches Museum, Bécs

Bizonyára jó páran voltak már a Tagtársak közül is a "sógoréknál" megnézni ezt a remek helyet, a Hadimúzeumot Bécsben. Néhány éve már készülök én is, aztán most sikerült. Egy napot tudtunk rászánni a családdal, mivel azonban csak az I.világháború ami igazán érdekel, így nem volt olyan szűkös az idő.

Hozzászólásban néhány fényképet teszek fel az érdeklődőknek, elsősorban ebből a korból.