Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Német kitüntetések (30 kép)

Mecklenburg Katonai Érdemkeresztek

Mecklenburg Katonai Érdemkereszt 2. osztályának két példánya. 

A jobb oldali érdekes darab, mivel a klasszikussal ellentétében nincs learanyozva, inkább műpatinát kapott a bronzkereszt. 

Nektek mi a véleményetek róla?

II. világháborús szalagsáv

EK2, "fagyott hús", kardos KVK, Nyugati Fal, Hindenburg, szolgálati, utóbbin a sportjelvény miniatűrje. A sor alapján egy hivatásos tisztes, esetleg tiszthelyettes, aki már az első világháborúban is részt vett, és a másodikban sem tejbegrízt főzött a konyhán...

Zeppelin Múzeum

A hétvégén volt szerencsém ellátogatni a Zeppelin múzeumba (Friedrichshafen), amit mindenképp ajánlok a technika iránt kicsit is érdeklődő utazónak. Szerencsére kiállítottak néhány számunkra is érdekes és kurrens darabot, amiket a hozzászólásban szívesen megosztok az érdeklődővel.

Vaskeresztek

A porosz- és a háromszög-szalagos  II. osztályú Vaskereszt, egy német és egy monarchiabeli hazafias jelvénnyel, melyeken a vaskereszt, mint motívum szerepel. középen egy korabeli patriota kávéscsésze alátéttel.

Hanza Kereszt (Hamburg)

A napokban került a birtokomba, ez a kis szépség, ropogós moaré szalagon.  :-))

A kitüntetés megalapításának hátterében az állt, hogy az első világháborúban, a Hanza-városok (Bréma, Hamburg, Lübeck) úgy döntöttek, ők is honorálni szeretnék a harctéri hősiességet, valamint a kiemelkedő hátországi szolgálatot,egy kitüntetés formájában. Katonáknak és civileknek  egyaránt adományozható volt. Egyetlen fokozata volt és a városállamokban, egyenértékűnek számított, a poroszt vaskereszttel

A három városállam, azonos keresztalapon, de különböző medalionnal megalapította meg, eme kitüntetést. A legkorábbi a lübecki volt (1915. augusztus 21.) ezt követte a képen látható hamburgi (szeptember 10.), majd a sort zárta a brémai (szeptember 14.) változat. A három változatból, összesen kb. 80 ezer adományozás történt.

A legújabb spangém

Az első világháborúban és a másodikban is harcoló német katona sora. A spangén elhelyezett kardok nem annyira megszokottak, a magyar háborús emlékérmen szerintem szabálytalanok is.