Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Papír alapú dokumentumok 1945 után (91 kép)

1988 Szöul-i olimpia

1988. október 7-én, pénteken a Parlamentben fogadást rendeztek a XXIV. Nyári Olimpiai játékokon résztvevőknek. Kitüntetést is adtak át.

Esetleg valaki tudja hogy a Kádár korszak végén milyen kitüntetést adományoztak a résztvevőknek?

Előre is köszönöm!

Harmath Ferenc tartalékos alezredes elismerése

Unokám gyüjteményéhez csatlakozott egyik ismerősünk, ezzel az emléklappal! Ő különosen büszke rá, mert régiségnek tartja!

Szeretném kérdezni a tagtársakat, ki lehet Harmath Ferenc tartalékos alezredes? Aki ezt az emléklapot 50. születésnapjára kapta. Kérdezném, az aláírásokon a pecsétek mit igazolnak?

Inokai Géza-díj

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, a picit hatásvadász a címért, mert nem a dédapám, (id.) Inokai (Írján) Géza m. kir. szds-ról van szó, hanem a fiáról ifj. Inokai Gézáról. Ő a nagyapám volt. A KKSZ elnöke volt egészen a 2000-es évekig , aztán nyugdíjba vonulása után néhány évvel. 2013. december 20-án., 69 évesen elhunyt. A KKSZ vezetősége a családommal egyeztetve döntött arról, hogy alapítanak egy díjat a nagyapámról elnevezve és így a neve, ha nem is örökké, de sokáig fenn marad majd, és jó eséllyel minket is túl fog élni. A kép egy netes kép, amit az utóbbi napokba fedeztem fel, gondoltam megosztom, mert szerintem igen csak érdekes darab. Amennyiben van érdeklődés a nagyapám díjjait, elismeréseit is feltölthetem. 

Hadifogoly tábori lap

Kiscsikó koromban egy eladás előtt álló pince padlására engedtek fel áttúrni a szemetet és ott találtam ezekből a lapokból pár darabot. Érdekesnek találtam, elkértem, odaadták. Nem rég került ismét a kezembe, gondoltam megosztom. Érdekelne minden infó, amit lehet tudni a táborról.

Köszönöm.

Birtoklevél

A4-es formátumnál valamivel nagyobb, keménypapírból készült okirat.

Ma menekült meg a forró irattár elől...