Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Dr Láposi Lőrinc rendőr vezérőrnagy

28/1990. (III. 21.) KE határozat vezérőrnagyi kinevezésről

A belügyminisztériumi államtitkár előterjesztésére dr. Láposi Lőrinc rendőr ezredest, a BM Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi csoportfőnökét, rendőr vezérőrnaggyá kinevezem.

299/1990. (XII. 18.) KE határozat rendőr vezérőrnagy felmentéséről

A belügyminiszter előterjesztésére dr. Láposi Lőrinc rendőr vezérőrnagy, az ORFK Bűnügyi Főosztály vezetőjének felmentéséhez érdemei elismerése mellett - a szolgálat felső korhatárának elérése miatt - 1990. december 31-ei hatállyal hozzájárulok és nyugállományba helyezem.

Végső búcsú Láposi Lőrinctől 2000. május 20.

 A tábornok hamvait tartalmazó urnánál Lázár János dandártábornok, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója mondott beszédet. Családtagok, egykori kollégák és ismerősök kísérték utolsó útjára az egykori sztárrendőrt, akit az emberek elsősorban a Kék fény című rendőri magazinból ismerhettek meg. Kevesebben tudták róla, hogy az ország egyik legtapasztaltabb és legképzettebb gyilkossági nyomozója volt. 1958-tól életvédelmi vonalon dolgozott, 1963-tól vezető beosztásban. Nyugdíjazása előtt egy évvel, 1990-ben nevezték ki rendőr vezérőrnagynak. A rendőrségi évek után megalakította a Mesterdetektív Kft.-t, a Magyar Detektív Szövetség elnökévé választották, 1994-ben az MSZDP országgyűlési képviselőjelöltje volt. 1970-ben feleségül vette Tasnádi Juditot, Tasnádi Péter nővérét. Végső nyugalomra helyezésének pillana-tában sortűz dördült. A 18 fős szakasz háromszor sütötte el fegyverét.

http://mno.hu/migr_1834/vegso-bucsu-laposi-lorinct...