Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

I. világháborús egyvelegem

Sziasztok!

Sajnos mostanság eléggé inaktív voltam, így most készítettem a gyűjtési területemtől távolabb eső egyveleget. Egy I. világháborús veteráni fotót.

A Képen látható Károly II. osztályú Vitézségi Érem a fül mellett jelzett A beütős.

A Károly Csapatkereszten jelzést nem találtam, de igazán szép tartású darab tekintve, hogy a hadifém nem egy hosszútávra kitalált ötvözet az állapot megőrzés tekintetében. 

A Frommer Stop-ot nem kell bemutatnom, már egy korábbi posztomban megtörtént a bemutatása és egyaránt az én hozzáállásom is a kézifegyverekhez.

A Notesz amire raktam őket egy bársony fedelű üres notesz. Én mindig is szerettem az ilyen bársony fedeles könyveket, de a legjobban akkor tetszenek, amikor igényes, aranyozott kaligrafikus írással és mintázatokkal díszitik őket. 

Mindig olyan nosztalgikus érzés fog el egy ilyen könyv láttán, mint amilyen nosztalgikus élményeket okoznak nekem az Osztrák-Magyar Monarchia kitüntetései. Főleg a még békeidős kitüntetések, amik igazán tetszenek belőle. Itt gondolok a vörös szalagos érdemkeresztekre/érdemrendekre, illetve a Jubileumi emlékérmekre is. Szerintem ennek a területnek a gyűjtését velem együtt néhányan emiatt a nosztalgiázás miatt csinálják. Belegondolva, hogy milyen életet élhettek az 1890-es évek végén.