Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (115 kép)

Gyártójelzés

A segítségeteket szeretném kérni. A képen látható gyártójelzés Brüder Schneider Wien ?

Köszönettel.

Mi van a tokban?

Tudom nem egyszerű,mégis arra kapacitálom a kedves Tagtársakat,tegyék meg tippjeiket.

Menet közben jelzem a találatokat.Annyi segítség,hogy minden dobozban a Monarchiához kapcsolódó kitüntetés van, az 1 és 6 majdnem egyforma. Jó szórakozást kívánok.

Díszérem 40 Évi Hű Szolgálatért Katonai Személyeknek

1898.-ban alapította Ferenc József ezt a kitüntetést. Az első adományozások az 50 éves uralkodói ünnepségek alkalmával történtek. Azok kaphatták meg, akik negyven éven át megszakítás nélkül egy és ugyanazon köz, vagy magánszolgálatban híven szolgáltak. Két tagozata volt, katonai, és polgári. A képen a katonai tagozat látható, mára ritkának mondható tokjában.

Triumvirátus

Többünknek volt már szerencséje, hogy feltölthesse e remek hármas, szemet gyönyörködtető fotóit. Most én is csatlakoznék hozzájuk de, hogy ne legyen "unalmas", így első körben csak a tokok látványával kezdem.

Mi van a tokban?

A kérdés akár unalmas is lehetne, de valójában nem. És mért van mögötte a másik? Sok itt a kérdés. Minden esetre holnap választ kapunk rá. Tippelni addig is lehet... :)

Mit rejt a doboz?

Kedves Tagtársak,akiknek van kedve játszani....a kérdés - mondhatni - szokásos.Vajon mi lehet a dobozkában. Mérete: 65x65x20mm.