Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Bizonytalan és vitás darabok (45 kép)

Magyar Szabadságharcos Szövetség díj

Kedves Tagtársak! Régebben hozzájutottam egy MSZHSZ-díjhoz, s az lenne a kérdésem, hogy létezett ezekből arany illetve ezüst fokozat? Valamint, hogy mikor adományozhatták? A segítséget előre is köszönöm!!

Magyar Kir. Budapesti 30. Honvéd gyalogezredjelvény változata

A jelvényről bővebben itt lehet olvasni:

http://signum-laudis.hu/keptar/kepek/2571-magyar-k...

A dilemma: lehet hogy belefutottam egy másolatba? Vagy csak egy másik veretről van szó? A baloldali jelvény elméletileg ezüst alapú. A hátlapon ahol a ütközetek helyszínei vannak sorolva   eltérés van: a jobb oldalin nem Galicia alatt szerepel 1-2 helyszín megnevezésénél hanem a Kárpátok. A két darab mérete kb. azonos de a kialakítása különböző, a bőr felfüggesztő szíj bujtató része más méretű,  a karakterek -  és a szöveget lezáró jel szintén más, az előlapon a honvéd ábrázolása elnagyolt, nincs kézen fogható kontúr stb. 

Lehetséges, hogy nem eredeti darab?

Szent László Hadosztály jelvénye

A napokban egyik FB gyűjtői csoportban - Kitüntetés Jelvény MENNYIT ÉRHET? - nevűben bontakozott ki egy vita a jelvény eredetiségét illetőleg. Igazából nem is a jelvény valódisága, hanem a magát ennek a jelvénynek a szakértőjének való úriember (gyűjtőtársnak direkt nem nevezném) miatt kapcsolódtam be az ott folyó vitába. Ő volt az, aki kb. 3 éve egyszerűbben oldott meg egy hasonló vitát, kirakta / kirakatta a csoportból azokat, akik szóvá merték tenni, hogy az adott darab talán nem eredeti. Lentebb majd a hozzászólásokban leirom, hogy nekem mi is volt a problémám az adott jelvénnyel. Amúgy az említett darab megtekinthető a Darabanth aukcióján: 409. Gyorsárverés 31839. tétel számon. Az előlapot is töltöm majd, de gondolom a hátulja azért sokat mond. 

Tiroli Katonai Érdemérem 1797

Egy érdekes darabot szeretnék bemutatni. Mivel nincs túl sok ismeretem ezzel a kitüntetéssel kapcsolatban, ezért ebbe a kategóriába töltöttem fel, mert nem tudom eldönteni, hogy hova tegyem a darabot. Annyi biztos, hogy ezüst, súly, átmérő stimmel a elérhető szakirodalomban találttal.