Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Bizonytalan és vitás darabok (45 kép)

Ügyészség, kitüntetések, jelvények kérdésköre

Új témakörben kérném a tisztelt tagtársak figyelmét és segítségét. Ügyészségi témakör.

Véleményem szerint a mindenkori Ügyészek, Ügyészségi dolgozók jogosultak voltak államilag alapított kitüntetések elnyerésére (polgári tagozat is). Így készítettem egy 1944-es állapottól egészen 1987-ig bezárólag egy hivatalos listát, melyen az állami kitüntetések vannak felsorolva korszakonként. Ezek közül milyet, melyiket kaphatott Ügyész, vagy Ügyészségi dolgozó? (ezt a hozzászólásomban megjelenítem)

Ugyanis a "jogász" jelvénnyel a szalagon Kiváló Dolgozó / Kiváló Munkáért kitüntetések is előfordulnak, amelyek egyértelműsítik a jogi szakterületen dolgozók elismerését munkájukban (államigazgatás, közigazgatás,bíróságok, ügyészsége, mindenkori igazságügyi minisztérium).

​Gyanús tokok és dobozok

Kedves fórum társak, nem tudom, hogy láttátok-e, a napokban az egyik aukciós oldalon meghirdetett magas rangú szocialista kitüntetéseket? Szerintem, egytől egyig helytelen dobozban foglalnak helyet a kitüntetések a véleményem szerint.

A részletek hozzászólásban.

M.kir. 1. népfelkelő huszárezred jelvénye

A jelvény az egyik ebay oldalon található. A hátlapi képen látszik, hogy nem préselt lemez az anyaga, bár az előlap nagyon meggyöző. Feltöltöm a saját darabomat is, azon látható a gyártó jelzés is. A kérdésem az lenne, elképzelhető hogy eredeti lenne, ebben a  kivitelben?

Horthy Rohamtüzér sapkajelvény

Egy ismerősöm kért segítséget másolat kérdésben az alábbi jelvényre. Megmondom őszintén csak szakirodalomból ismerem ezt a jelvényt eredetit még nem tartottam a kezemben Így nyilatkozni sem tudok. Esetleg valaki ismeri ezt a jelvényt másolat e ez a darab ?

"T" füles Vitézségi Érem

Egy számomra érdekes darabot szeretnék a kedves Tagtársaknak bemutatni. Kíváncsi lennék a szakértők véleményére, hogy ez csak egy olyan darab, amit úgy "raktak össze", vagy egy T füles vitézségi, aminek javítva lett a füle. A szalag régi, ezért nem mertem kihúzni a fülből, mert látszik, hogy szétesett volna.

Ismétlőpánt

Sziasztok!

Ebay-en vásároltam néhány éve egy hadiszalagos Signum Laudist.:-)

A licitáláskor nem gondoltam, hogy akkora szerencsém lesz, hogy a pántban az átvételkor jelzést találok (a hirdetés fotóján eleve látszott a gyenge kidolgozás) és pont hozzám kerül egy harmadszori adományozással érintett darab. A kitüntetés személyes megvizsgálásakor a gyanúm beigazolódott.

Ennek ellenére feltöltök a pántról néhány fotót, kíváncsi vagyok, hogy ti találkoztatok-e ehhez hasonló barkácsmunkával? 

Határőr gyűjtői darabok

A kép a vateráról való! Igazából érdekelne mások véleménye, hogy a képen szerelő darabok mennyire eredetiek? A HV jelvény az biztos hogy másolat, de mi lehet a helyzet a többi darabbal?  Ezek a dobozos összeállítások mikoriak? Valaki tud róluk valamit? Nagyon érdekelne..... Köszönöm!