Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Bizonytalan és vitás darabok (46 kép)

Szurmay plakett

Véleményem szerint gond van a darab eredetiségével, több részlete nem stimmel ( pl. a hátlapi szélek vastagsága) illetve nincs benne a jelzés. A felülete alapján jobban sikerült öntvénynek gyanitom. Aki ismeri a plakettet, annak  szívesen veszem a segítségét.

Kiváló Állattenyésztő

Nem rég került a birtokomba ez a kiváló állattenyésztő kitüntetés. Miután jobban megvizsgáltam láttam, hogy a "búzakalász koszorú" ragasztva van, ráadásul  elég ormótlanul. Ebből arra következtetek, hogy kicsit buherált darab, lehet nem is Rákosi-kori? Kedves tagtársak segítségét kérném az ügyben. Lemértem méreteiben  majdnem megegyezik a másik eredeti Rákosi-kori darabbal, viszont egy kicsit vastagabb.

Milyen vezérőrnagy ez?

Tisztelettel invitálok mindenkit beazonosításra, rejtvény megfejtésére. Pár óra alatt sikerült minden tekintetben megfejtenem ennek a vezérőrnagyi rendfokozatnak a milyenségét. Jó, hibátlan darab? Meghamisították? Átalakították? Így viselték?

Kérem, hogy hideget - meleget zúdítsatok ide véleményként. Egy tanulmányban az egész történetet le fogom később írni.

Hamis Horthy "Nagyezüst"?

Kedves Fórumtársak!

A segítségeteket kérném!

Belefutottam egy furcsa "Nagyezüstbe". Fura ezen minden, a tapintása a mérete...

39mm es a legnagyobb átmérője, ami nekem van másik két darab az mindkettő 40mm. Furán kopottas a felülete és néhol ilyen lukak vannak benne mint egy jó Pannónia sajtban!

Mi lehet ez???

További fotók hozzászólásban.

Határőrségi karjelzések, kérdőjellel

Még tavaly vásároltam ezt a három darabot az ismert aukciós oldalról (nem drágán). Vásárlásom után még feltűntek ugyanattól az eladótól kétszer-háromszor ugyanilyen darabok, s kék színnel ugyanilyen formátumú rendőrségi darabok is.

Kérdésem: Ezek utángyártott, vagy fantáziadarabok lehetnek? (Eddig csak más, hasonló formával találkoztam.)

A három felvarrót mindenképpen megtartom, csak nem mindegy, hogy milyen címszóval, s milyen lapon az albumomban (eredeti, hamis, fantázia?).