Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Beazonosításra váró darabok (181 kép)

Becsülettel 15 évig

Kedves Tagtársak!

Két évig tartó kuncsorgásom árán egy barátom ma eladta nekem ezt a darabot. Igazából semmi információ nincs a darbról, de nagyon tetszett. Ha esetleg valki tud valamit a gyárról akkor korban be lehetne lőni a darabot!

Köszönök minden hozzászólást előre is! 

Milyen medál lehet ez?

Tagtársak segítségét szeretném kérni a beazonosításban. Költözés alkalmával került elő a lakás egy még sosem látott szegletében. Köszönöm.

Lillafüred-Miskolctapolca turista szuvenír?

Egy érdekes és szép emlékéremre bukkantam a mai napon. Rövid alkudozás után potom pénzért haza is vittem. Két darabból van összerakva, a hozzászólásokban még teszek fel képekeket.

Szerintetek is szuvenírről lehet szó?

Milyen zubbony lehet?

A kedves Tagtársak segítségére lenne szükségem!

A képen látható zubbonyt egy kedves ismerősömtől kaptam, én viszont sajnos nem tudom milyen nemzetiségű lehet. Ezért is érdeklődnék, hátha valaki felismeri.

A segítséget előre is köszönöm!

Magyar Királyság Légierő Jelvény? (1930 körül)

Tudna valaki segíteni, hogy pontosan milyen jelvény ez? Én az e Medalson ezen leírás szerint láttam, és vásároltam: " Magyarország, Királyság, Légierő Jelvény, 1930 körül. Fekete bronz sas, kék -fehér zománcozott alapú bronz aranyozásba szerelve, a hátoldalon JEROUSCHEK BPEST SEMMELWEIS U. 7 jelzéssel, 36,3 mm". Máshol nem találok róla semmilyen leírást, csak az Axioarton és Darabanth lejárt árverései közt találtam ugyanilyenre, de ott sem volt pontosabb leírás róla, még olyan sem mint az a Medalson.

Kitüntetés tok kérdés

Kérdezném a tisztelt Tagtársaktól, hogy a képeken látható doboz milyen kitüntetésé lehetett? Az én tippem az, hogy a Sztálin Vasmű Emlékérmének a doboza, mivel a fészek átmérője is megegyezik (40mm) a meglévő kitüntetésem dobozában lévővel.

Viszont ilyen kivitelben és színben nem láttam még az említett emlékérem tokjából.

Udvari szállító

Császári és királyi udvari szállítók. Véleményem szerint egy nagyobb cégér vagy valami hasonló része, hisz a "Csász és kir. udvari szállító" szövegnek csak akkor van értelme, ha ott van a konkrét cég vagy cégtulajdonos neve. Anyaga talán rézötvözet valamilyen zománcozással. Nagy méretű, átmérője 11 cm, magassága 3 cm, elég masszív darab. Mikor megláttam, nem tudtam otthagyni, annyira szép!