Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Szövetjelvények és felvarrók (233 kép)

Hungarian Sky Hussars, Fairford 1993.

1991. szeptember 21-én tartották Taszáron a Magyar Honvédség első nagyszabású nemzetközi rendezvényét, az I. Nemzetközi Repülőnapot. Itt lépett fel először a nagyközönség előtt a taszári légiharc bemutató kötelék (Turul század).

A kötelék a sikeres bemutató után meghívást kapott Angliába, az 1993. július 24-25-én tartott Royal International Air Tattoo-ra, ahol a Royal Air Force a 75. születésnapját ünnepelte. Ekkor szerepelt először magyar katonai kötelék nyugati országban. Az angliai kiutazásra vették fel hivatalosan a „Hungarian Sky Hussars”-nevet.

A Sky Hussars szerepléséből folytatást is szerettek volna az Air Tattoo szervezői, hiszen meghívást kaptak a soron következő fairfordi és egyéb európai rendezvényekre is, ebből azonban nem lett semmi, mivel az akkori vezetés nem engedélyezte az Égi Huszárok kötelékének további működését.

Hazatérésüket követően Kecskeméten lerepülték bemutatójukat, ami az akkori kötelék utolsó szereplése volt.

1940/2021M ejtőernyős jelvény

Kedves Tagság!

Pár nappal ezelőtt, az aktív katonai ejtőernyősök, kutatók, szakértők összefogása által 30 év kemény munkája után 2021. December 14-től újra a koponyás, vitéz Bertalan Árpád által fémjelzett jelvény hímzett verzióját viselhetik az ejtőernyős képzéssel rendelkező katonák, 81 évvel az első, 1940-es megjelenése után.