Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Fejfedők, sapkajelvények (54 kép)

MN tiszti nyári tányérsapka

Nagyon rövid ideig, az 1980-as években volt rendszerben ez a sapkatípus. A tányérrész szövetében és az állórészen elhelyezett szellőzőlukakon kívül megegyezik a 65M tányérsapkával.

Rendőr szövet sapka (pilotka) 1978M

A Magyar Népköztársaság Belügyminiszterének 1/1978. számú utasítása - a Rendőrség egyenruhát viselő hivatásos állománya öltözetének korszerűsítéséről rendszeresíti az Útellenőrző Parancsnokság és testületi szervei kijelölt beosztottai részére a szövet sapkát (pilotka).

Szinte változatlan formában a mai napig rendszerben van, kisebb változtatásokkal az évek során.

1990-től a trikolór fém sapkajelvénnyel hordták 2010-ig. A rendőrnők részére 1994-ben rendszeresítik, 2001-ben megszűntetik. A közlekedésrendészetnél (motoros) megmarad. Az egész Rendőrségen belüli rendszeresítés 2010-ben történik, általános viseletté válik, kvázi újrarendszeresítik "Szövetsapka (pilotka) sötétkék 2010M" néven. A Készenléti Rendőrség bordó színűt kap.

Vámtiszti tányérsapka

Tisztelt Fórumtársak! Kérem segítsetek a pontos azonosításban! az biztos hogy Kádár-kori, de pontosan mikori lehet ez a vámos tányérsapka? További képek a hozzászólásban.Segítségeteket előre is köszönöm!