Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1919-1945 (218 kép)

Ricsi

A Ricsit ábrázoló karjelzés a legismertebb a Magyar Királyi Honvéd Légierőben használt textiljelvények közül, mert fotó látható róla a Magyar Szárnyak újság 1941. augusztus elsejei számában. Állítólag a századparancsnok felesége hímezte ki fehér vászonra a megrendelt háromszög alakú felvarrókat. A háttér fehér, piros kerettel, a kutyafej pedig fehér és fekete díszöltéssel készült. Ricsi szeme fekete és barna, a nyelve pedig halvány rózsaszín cérnával lett megjelenítve. A nyakörv piros színű aranysárga kontúrral és csatokkal. A háromszög felső csúcsán látható a piros 1.-es. Kertész Árpád őrmester hagyatékából

Olimpiai Játékok Berlin 1936

Kedves Tagtársak! 

Ezt a fajta olimpiai jelvényt még nem láttam, Neten sem találtam róla bővebb információt.

Korabeli képeket tanulmányozva a Walther Ede átlal gyártott jelvényt viselték a magyar olimpikonok. Az a jelvény itt a feltöltések között megtalálható a Fórumon. 

Valaki esetleg tudja, hogy ennek a jelvénynek pontosan mi volt a rendeltetése? Hivatalosan hordott vagy inkább csak szuvenír volt? 

A jelvény testében hátul Ludvig gyártójel található. 

A magyar repülésért 1938

A Berényi-féle Első Magyar Tűzzománc Jelvénygyár készítette, mérete 19 mm x 20 mm.

A korabeli cikkek alapján számomra úgy tűnik, hogy a repülést népszerűsítő propaganda egyik terméke. Van esetleg valakinek a jelvényről konkrétabb információja?

M. kir. 2. "Árpád fejedelem" honvéd huszárezred jelvénye

A mai napon vettem át ezt a gyönyörűséget. Jó 15 éve vadásztam már rá, szóval egész nap úgy mosolygok mint a macska, aki tejfelgyárat örökölt... :oD 

Köszönet Kodi tagtársnak a szállításért, továbbá csibunak és Zombor Zoli barátomnak a nagylelkűségéért amivel a jelvény hozzám kerülhetett.