Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1919-1945 (228 kép)

KISOSZ jelvények

Nekem úgy tűnik, hogy  a jelvények 1945 előttiek, talán a jobb szélső lehet esetleg későbbi.

Az egyforma jelvények csak felső rész színeiben térnek el egymástól.

Királyi Magyar Automobil Club - KMAC (1911-1944)

1900-ban alakult meg jogelődje, a Magyar Automobil Club, mely 1911-től használhatta – Ferenc József hozzájárulásával – a fenti nevet. Volt motorkerékpár-, motorcsónak- és galamblövő-szakosztálya is. 1945-ben neve Köztársasági Magyar Autóklubra, 1960-ban Magyar Autóklubra változott. Székháza Budapest IV., Apponyi tér – 1951-től Felszabadulás tér, 1991-től Ferenciek tere – 1. sz. alatt volt.

Forrás: https://www.arcanum.com/

Ricsi

A Ricsit ábrázoló karjelzés a legismertebb a Magyar Királyi Honvéd Légierőben használt textiljelvények közül, mert fotó látható róla a Magyar Szárnyak újság 1941. augusztus elsejei számában. Állítólag a századparancsnok felesége hímezte ki fehér vászonra a megrendelt háromszög alakú felvarrókat. A háttér fehér, piros kerettel, a kutyafej pedig fehér és fekete díszöltéssel készült. Ricsi szeme fekete és barna, a nyelve pedig halvány rózsaszín cérnával lett megjelenítve. A nyakörv piros színű aranysárga kontúrral és csatokkal. A háromszög felső csúcsán látható a piros 1.-es. Kertész Árpád őrmester hagyatékából

Olimpiai Játékok Berlin 1936

Kedves Tagtársak! 

Ezt a fajta olimpiai jelvényt még nem láttam, Neten sem találtam róla bővebb információt.

Korabeli képeket tanulmányozva a Walther Ede átlal gyártott jelvényt viselték a magyar olimpikonok. Az a jelvény itt a feltöltések között megtalálható a Fórumon. 

Valaki esetleg tudja, hogy ennek a jelvénynek pontosan mi volt a rendeltetése? Hivatalosan hordott vagy inkább csak szuvenír volt? 

A jelvény testében hátul Ludvig gyártójel található.