Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1919-1945 (228 kép)

A magyar repülésért 1938

A Berényi-féle Első Magyar Tűzzománc Jelvénygyár készítette, mérete 19 mm x 20 mm.

A korabeli cikkek alapján számomra úgy tűnik, hogy a repülést népszerűsítő propaganda egyik terméke. Van esetleg valakinek a jelvényről konkrétabb információja?

M. kir. 2. "Árpád fejedelem" honvéd huszárezred jelvénye

A mai napon vettem át ezt a gyönyörűséget. Jó 15 éve vadásztam már rá, szóval egész nap úgy mosolygok mint a macska, aki tejfelgyárat örökölt... :oD 

Köszönet Kodi tagtársnak a szállításért, továbbá csibunak és Zombor Zoli barátomnak a nagylelkűségéért amivel a jelvény hozzám kerülhetett. 

Magyar Síszövetség jelvénye

Míves kis ékszerek voltak a "civil" jelvények is, amiket nagy öröm gyűjteni. Néhány iskolajelvény képét már láthattuk, Ács Pisti jóvoltából pedig sokminden más mellett sportjelvényeket is. Ehhez illeszkedik ez a jelvény is. Civil jelvényeket nem nagyon szoktam megvenni külföldről, mert általában a posta többe kerül, mint a jelvény értéke, de ebben az esetben nem tudtam ellenállni.

Berán alkotás.

M

A HONSZ díszjelvényének egy ritka változata

Gyűjtői pályafutásom alatt nem találkoztam még egy darabbal. Schutzbach Csaba,  A HONSZ története című szakirodalmában szerepel a jelvény, de "ismeretlen" megjegyzéssel. Nagyon várom a hozzáértők segítségét. Köszönöm.

Honvédelmi jelkép?

  

Erről a lemezjelvényről szeretnék információkat. Sem elől, sem hátul nincs jelzés, biztosító tű jellegű tűje van, bronz lemeznek tűnik, átmérője 30 mm 

Tehát milyen célból, kinek az alkotása, kinek, hol készülhetett?